У Кропивницькому затвердили програму оптимізації системи теплопостачання

Вівторок, 28 червня 2022 16:45

Сьогодні, 28 червня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради. Члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки прийняли важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.

Зокрема, виконком вніс необхідні зміни до міського бюджету та низки галузевих програм на 2022 рік, визначив переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб громади.

Рішенням виконавчого комітету з резервного фонду міського бюджету виділено 288 тисяч гривень для надання допомоги на безповоротній основі  громадянам, чиї квартири у будинку по вулиці Попова, 24 були пошкоджені внаслідок вибуху газу, на оренду та винайм житла.

За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергія Коваленка, роботи у першому під’їзді постраждалого будинку повністю завершені, у другому – тривають оздоблювальні роботи поки залиті бетоном силові конструкції набувають міцності. Тож мешканцям другого під’їзду ще деякий час доведеться жити в орендованих квартирах.

Члени виконкому також затвердили Програму оптимізації системи теплопостачання у Кропивницькому на 2022 рік. Програма передбачає часткову компенсацію для соціально вразливих верств населення у розмірі 40% на облаштування систем індивідуального опалення у квартирах багатоповерхівок, де подальша експлуатація централізованого опалення визнана недоцільною. На реалізацію заходів програми передбачене бюджетне фінансування у розмірі 584 тисячі гривень. Ще 876 тисяч гривень внесуть власники квартир багатоквартирних будинків.  Програмою передбачається встановлення систем індивідуального опалення у 109 квартирах сорока багатоповерхівок.

Цього дня виконком прийняв  також низку рішень, направлених на забезпечення житлових пав громадян, прав дітей та на соціальну підтримку членів територіальної громади міста.

Усі новини