У мешканців селища Нового немає альтернативи, щоб зимувати в теплих квартирах: необхідно завершувати проект запуску модульної котельні

Понеділок, 12 червня 2017 15:37

Питання теплозабезпечення селища Нового стало предметом обговорення на робочій нараді, яку провів міський голова Андрій Райкович сьогодні, 12 червня.

В обговоренні шляхів вирішення надзвичайно важливої. як для «новенців», так і міської влади, проблеми взяли участь секретар міської ради Андрій Табалов, заступники міського голови олександр Мосін та Олександр Грабенко, голова Новенської селищної ради Сергій Денисенко, начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, начальник УКБ Віктор Ксеніч та директор КП «Теплоенергетик» Тетяна Соколенко.

Альтернативи завершенню проекту запуску сучасної модульної котельні на селищі немає. І завершувати проект мають спільно і міська, і Новенська селищна рада, переконаний Андрій Райкович. І тут немає місця політиці – сьогодні стоїть питання: будуть чи не будуть мешканці селища зимою з теплом. А час у даному випадку грає проти людей – будь яке затягування з пуском нової котельні геометрично ускладнює подачу тепла в домівки, на підприємства та установи.

- Зрозуміло, що піти звичним шляхом і запустити гігантську котельню без багатомільйонних вливань в її ремонт і підготовку цього річ буде неможливо, - наголосив Андрій Райкович. – Тож сьогодні кожний оперативно має вирішувати частину загальної проблеми. Селище повинне оперативно завершити комплексну експертизу проекту, передати проект управлінню капітального будівництва та провести детальний аналіз стану всіх багатоповерхівок, визначити будинки, де залишилася 1-2 квартири без автономного опалення. Міська рада має вирішити питання фінансування проекту. Крім того, необхідно встигнути провести всі тендерні процедури для початку виконання робіт.

При цьому, новенці мають знати і розуміти кожен крок влади, а для цього важливо грамотно вибудувати інформаційну кампанію для мешканців – це принципова позиція міського голови.

Вже завтра, 13 червня, у Новенській селищній раді відбудеться Депутатський день, де обговорюватиметься і це наболіле для мікрорайону питання. А вже 16 червня місцеві депутати на черговій сесії матимуть можливість прийнятими рішеннями наблизити перспективу надійної подачі тепла у квартири мешканців селища. У роботі сесійного засідання візьме участь і секретар міської ради у Кропивницькому Андрій Табалов.

Усі новини