У міській раді Кропивницького із професійним святом привітали бібліотекарів міста

Вівторок, 29 вересня 2020 12:34

Традиційно, 30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. У переддень визначної дати до міської ради Кропивницького запросили кращих бібліотекарів обласного центру, щоб привітати з професійним святом і висловити вдячність за важливу для всієї громади працю.

 Першим до хранителів  книги звернувся міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Для мене книга є  символом знань і почуттів і я, як і багато кропивничан, цінуємо вашу справу і поважаємо вашу роботу, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. - Мені приємно відзначити, що за час нашої каденції ми зупинили попередню ганьбу - і більше в місті не закрито жодної бібліотеки, жодного культурного чи освітнього закладу. Навпаки, ми ремонтуємо, відроджуємо, реставруємо історичні пам'ятки, які є гордістю міста. Я знаю, що порівняно з освітою, з медициною, з будівництвом, в бібліотечну сферу не вкладаються десятки мільйонів. Але є добрий почин: комп'ютерна техніка, технологічне оснащення, системна періодика, кондиціонери, меблі. За 5 років ми вклали 6,5 мільйонів гривень на ремонти закладів культури. Раніше такого не було! Міському бюджету реставрація храму музики - музшколи ім.Нейгауза обійшлася у суму близько 14 мільйонів гривень. І я пишаюся цими об'єктами не менше, ніж Аркою, 38 дорогами, 2 мостами, 70 автобусами і тролейбусами, 27 шкільними спортзалами, 13 медичними центрами і відділеннями в лікарнях, чи новим ЦНАПом. Тому що все збудоване і відремонтоване: від дороги у Великій Балці - до найменшої бібліотеки на Балашівці чи Кущівці, служить людям.

Навпаки - я мрію в наступні роки навколо бібліотек створити офіси розвитку мікрорайонів. Щоб це були своєрідні громадські центри, де зможуть зустрічатися із мешканцями голови квартальних комітетів, дільничні інспектори, дитячі лікарі, інспектори ЦНАПу, де можуть надаватися  послуги безпосередньо за місцем проживання. Ви вмієте гуртувати жителів мікрорайонів, ви тісно комунікуєте зі школами - і це гарний досвід і надзвичайно важлива соціальна місія бібліотек. Ми немало разом реалізували знакових проєктів у культурному просторі міста. Це і з вашою допомогою місто набирає образу фестивального, привабливого для туристів, для молоді. І я вам дуже дякую, що долучаєтеся до нашої загальної справи. Нехай на полицях усіх міських бібліотек буде багато мудрих, цікавих книжок, а у вас будуть черги читачів. Миру, добра вам і здоров'я! І до вас у мене є гарна пропозиція- будуємо місто далі. Разом!

Під час урочистостей Андрій Райкович виконав почесну місію – вручив заслужені нагороди працівникам  Централізованої бібліотечної системи  Кропивницького.

За сумлінну працю, вагомий внесок у справу бібліотечного обслуговування користувачів та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек:

Грамотою міської ради та виконавчого комітету м. Кропивницького нагороджені

Котлярова Світлана Валентинівна,   завідувач бібліотеки-філії № 5

Мороз Марія  Трохимівна, завідувач бібліотеки-філії № 1

Пічкуренко Вікторія Анатоліївна, завідувач бібліотеки-філії № 21

 Подяки міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького оголошені:

Абрамовій Ірині Віталіївні, завідувачу бібліотеки-філії № 4

Калашніковій Валентині Володимирівні, бібліотекарю  бібліотеки-філії  № 19

Козловській Ользі Анатоліївні, бібліотекарю бібліотеки-філії № 16

Резніченко Вірі Володимирівні, завідувачу бібліотеки-філії № 18

Федоренко Олені Володимирівні, бібліотекарю Центральної бібліотеки імені Володимира Панченка

Хоменко Ірині Анатоліївні, головному бібліотекарю відділу інноваційно-методичної роботи Центральної бібліотеки імені Володимира Панченка

Цінний подарунок – іменний годинник міський голова вручив Натальченко Катерині Семенівні, завідувачу бібліотеки-філії № 15.

А букетом квітів Андрій Райкович привітав  директора міської централізованої бібліотечної системи Світлану Тимків.

Святковий настрій для винуватців свята у залі створили талановиті і енергійні музиканти - ансамбль народної музики «Степограй» під керівництвом Богдана Максименка, солісти ансамблю лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Анастасія та Олександр Безай.

Усі новини