У міській раді Кропивницького презентували проект електронного містобудівного кадастру

Четвер, 14 грудня 2017 09:52

Електронний варіант містобудівного кадастру був презентований у міській раді Кропивницького під час засідання постійної комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Метою впровадження новації, презентованої депутатам міської ради, стане підвищення рівня прозорості процесу розгляду й виділення земельних ділянок у Кропивницькому. У презентації електронного порталу також взяли участь секретар міської ради Андрій Табалов та заступник міського голови Олександр Грабенко, керівники профільних виконавчих органів, представники громади та ЗМІ.

- Фахівці фірми-розробника “Магелан” продемонструють електронний містобудівний кадастр, який був ними розроблений і впроваджений в інших містах, - зазначив на початку засідання комісії Олександр Грабенко. - А ми з вами вже маємо вирішити, що ми хочемо бачити у цьому електронному порталі, бо від технічного завдання, яке ми поставимо розробникам, залежатиме вартість програмного забезпечення.

Як повідомив представник фірми “Магелан” Єгор Щербаков, після розробки і впровадження геопортал містобудівного та міського земельного кадастрів Кропивницького може відображати всю актуальну інформацію про розміщення тимчасових споруд міста, об’єктів зовнішньої реклами, дозволи та паспорти прив’язки на розміщення тимчасових споруд, зареєстровані земельні ділянки. Фахівець наголосив, що даний ресурс дасть змогу громадянам подавати заяви на розміщення тимчасових споруд, об’єктів реклами, клопотання про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою безпосередньо через мережу інтернет. Крім того, заявники зможуть відстежувати хід розгляду поданого клопотання та його результати. Для фахівців відділів та управлінь міської ради дані програми дозволятимуть робити прогнози щодо наповнення бюджету, можливостей для інвестицій та аналіз наявних територій для будівництва та виділення землі під різне цільове призначення. Розробка міського електронного кадастру дозволить скоротити кількість відмов в управлінні земельних відносин та охорони навколишнього середовища до 90%.

Під час презентації розробники зазначили, що наявні у міської ради електронні ресурси такі, як топографічні зйомки та аерофотозйомки, дозволяють розпочати першочергові роботи зі створення порталу, яке може тривати близько 2-х місяців.А от строки наповнення веб-порталу залежатимуть від технічного завдання, яке поставить замовник.

Щоб розпочати роботу зі створення електронного містобудівного кадастру, необхідно його фінансування закласти у бюджет на 2018 рік. Таку пропозицію голова профільної депутатської комісії Олександр Шамардін винесе на комісію з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку. Вартість програмного забезпечення представники фірми-розробника пообіцяли озвучити за тиждень. Та остаточне рішення про впровадження проекту зі створення геоінформаційного порталу мають затвердити депутати під час сесійного засідання.

Усі новини