У міській раді Кропивницького розпочалася процедура підрахунку голосів за проєкти «Громадського бюджету – 2020»

Вівторок, 17 вересня 2019 14:43

У понеділок, 16 вересня, у міській раді Кропивницького розпочалася процедура підрахунку голосів, які кропивничани віддали шляхом голосування паперовими бюлетенями за проекти “Громадського бюджету-2020”.

За інформацією заступника міського голови Андрія Паливоди, до приміщення міської ради проголосувати за улюблений проєкт прийшли 2 979 містян, що майже на 200 осіб більше, ніж минулого року. Онлайн голосування за проєкти бюджету участі завершилось 15 вересня о 24.00. Система онлайн-голосування нарахувала 16 192 голосів.

- Після сьогоднішнього підрахунку голосів ми ще не будемо мати остаточного результату, а отримаємо його після опрацювання кожного бюлетеня і занесення усіх даних до електронної системи, - повідомив Андрій Паливода. - Наступним кроком стане ідентифікація двійників: якщо одна й та сама людина проголосувала і онлайн, і офлайн, система автоматично обнулятиме зайвий голос.

Андрій Паливода наголосив, що глобальних порушень за період голосування зафіксовано не було, тому і підстав ставити під сумнів результати голосування немає.

Заступник міського голови також відзначив підвищення активності кропивничан в голосуванні за проєкти Громадського бюджету. За словами посадовця, цьогоріч добре спрацювала інформаційна компанія, запущена департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради. Також Андрій Паливода зауважив, що і цікавих проєктів на конкурс “Громадський бюджет-2020” подали значно більше.

За даними попереднього  сумарного підрахунку  електронного і паперового голосування, серед великих проєктів лідирують проєкти «ВЕЛОКРОП – облаштування першої в місті сучасної велосипедної доріжки» та «Спортивне містечко на Жадова». У соціальних проєктах на першому місці - «Допоможи дитині побачити світ», друге місце посідає проєкт «Територія рівних можливостей».  

Результати остаточного підрахунку голосів будуть оголошені не пізніше, як через 10 робочих днів після закінчення голосування.

Усі новини