У міській раді Кропивницького відновила свою діяльність комісія зі сплати податків і зборів

П'ятниця, 18 жовтня 2019 14:17

У міській раді Кропивницького активізували роботу з погашення податкового боргу та наповнення бюджету міста підприємствами обласного центру. У четвер, 17 жовтня, відновила свою роботу комісія з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів.

Основними завданнями комісії, за інформацією її голови, заступника міського голови Андрія Паливоди визначені сприяння Кропивницькому управлінню ГУ ДПС у Кіровоградській області щодо виконання планових показників по доходах бюджету міста Кропивницького та пошуку резервів отримання додаткових надходжень, проведення аналізу наявної податкової заборгованості з платежів до бюджету міста Кропивницького, причин її зростання, можливих заходів погашення податкового боргу та наповнення бюджету міста.

У роботі комісії взяв участь голова постійної депутатської комісії міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку Олег Краснокутський.

- Сьогодні ми запросили підприємства та організації Кропивницького, їх 15, які мають значні заборгованості перед бюджетами всіх рівнів. Серед них є такі, що не сплатили від 50 тисяч і до 11 мільйонів гривень і такі борги іноді накопичувалися роками, - відзначив депутат міської ради. - Серед найбільших боржників є і державні компанії. Але важливо, що керівництво таких підприємств ідуть на контакт.  Один із власників магазинів сьогодні зобов'язався сплатити борги в найближчі дні. З’явилася надія, що велику суму заборгованості вдасться  повернути до бюджету.

За даними  податкових органів станом на 01 жовтня 2019 податковий борг,  з урахуванням боргу банкрутів, до місцевих бюджетів складає 102, 298 мільйона гривень, що у порівнянні з кінцем минулого року більше  на 22, 633 мільйона гривень.

Усі новини