У пам’яті назавжди: кропивничани попрощалися із загиблими за Україну земляками

П'ятниця, 26 травня 2023 17:27

Сьогодні, 26 травня, Кропивницький знову огорнула жалоба за загиблими Воїнами. На Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани віддали останню земну шану землякам -  Героям, які полягли за Україну на Донеччині.

Навідник бойової машини, 44-річний солдат Артем Шамін до лав ЗСУ пішов добровольцем, загинув 18 березня в Бахмутському районі. Без батька залишилися донька, мати втратила сина.

- Був спокійним і врівноваженим, відчувалося, що має велику внутрішню силу. Хоча жодного військового досвіду у нього не було, навіть строкову не служив, виявився справжній Воїном. Ми разом починали службу в територіальному центрі комплектування, потім потрапили на передову. Наскільки мені відомо, він отримав важке поранення, але винести його з того пекла, що там творилося, одразу не змогли, - розповідає побратим Артема Шаміна.

Командир бойової машини, 52-річний старший сержант Віктор Давидов і водій-електрик відділення коригування вогню, 41-річний солдат Сергій Мартинов воювали в одній бригаді.         

- Духовиті хлопці були, ніколи не ховалися за чужими спинами, не падали духом, чесно виконували свою важку солдатську роботу там, де найважче. Дуже шкода втрачати таких людей. Ми разом з ними призивалися, пройшли Херсонський напрямок, Бахмут. Вони були справжні й надійні. Великий біль і втрата для їх рідних, для нас усіх, - кажуть бойові побратими загиблих Воїнів. 

Віктор Давидов загинув 23 квітня в районі Богданівки Бахмутського району. Родина втратила чоловіка і батька.

Сергій Мартинов поліг під Дружківкою Краматорського району, його серце перестало битися 17 травня. Залишилися батьки, сестра, племінники. 

Панахиду за загиблим відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.     

Усі новини