У центрі уваги депутатської комісії — гуманітарна сфера життєдіяльності громади Кропивницького

Середа, 29 листопада 2023 17:07

Сьогодні, 29 листопада, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Наталі Чередніченко відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту. Участь у засіданні взяли секретар міської ради Олег Колюка, заступник Кропивницького міського голови Сергій Колодяжний та представники благодійного фонду "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" Антон Антонов і Алла Макарова.  

Предметом розгляду членами комісії стали 9 питань порядку денного.

Про результати опрацювання пропозицій експертів програми "Єднання заради дії" щодо редагування місцевих програм, які діють на території Кропивницької громади в частині дотримання прав ВПО та їхню участь в житті громад повідомила директорка департаменту соціальної політики Юлія Вовк.

- Рішенням виконавчого комітету Кропивницької міської ради від 10 травня 2022 року №251 внесені відповідні зміни для забезпечення надання виплат в тому числі внутрішньо переміщеним особам. Разом із тим підготовлено ряд проєктів рішень міської ради і її виконавчого комітету, згідно з якими ВПО зможуть отримувати грошові виплати. Дітям з їх числа і тим, котрі мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, забезпечено пільгове харчування в комунальних навчальних закладах. Станом на сьогодні такою пільгою користуються 1 420 дітей, - зазначила посадовиця.

Інформацію про діяльність робочої групи з питання переходу на фінансову автономію закладів освіти міста Кропивницького до 2027 року озвучив заступник міського голови Сергій Колодяжний, який і очолює дану групу.

- За результатами нашої роботи був сформований відповідний графік, за яким навчальні заклади мають переходити на фінансову автономію. Управління освіти розробило логістику процесу переходу. Ми також провели зустрічі з усіма керівниками шкіл. Нині ліцей "Максимум" вже працює за даною програмою. Дуже скоро до процесу доєднаються ще дві гімназії — "Великобалківська" і "Кущівська", - повідомив Сергій Колодяжний.

Дану інформацію члени депутатської комісії взяли до відома.       

Комісія також розглянула пропозиції щодо перерозподілу кошторисних призначень, проєкти сесійних рішень "Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства "Поліклінічне об’єднання" Кропивницької міської ради" у новій редакції", "Про затвердження передавальних актів", "Про встановлення розміру допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалася поховати померлого", "Про внесення змін до рішення Кропивницької міської ради від 15 грудня 2022 року № 1420 "Про затвердження Програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення Кропивницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки" та "Про внесення змін і доповнень до рішення Кропивницької міської ради від 12 травня 2022 року № 1240 "Про затвердження Порядку розроблення галузевих (комплексних) програм, моніторингу та звітності про їх виконання". 

Керівники управлінь культури і туризму, молоді та спорту, з питань захисту прав дітей та департаменту соціальної політики проінформували членів комісії про виконання протокольного доручення щодо критеріїв оцінки виконання міських галузевих програм.

Усі новини