У віддалених мікрорайонах Кропивницького будуть відкриті аптечні пункти

Середа, 29 листопада 2017 13:43

Тему відсутності аптечних пунктів на околицях Кропивницького підняв міський голова Андрій Райкович на апаратній нараді сьогодні, 29 листопада.

 - До кінця року у віддалених мікрорайонах міста, таких як Велика Балка, Балашівка, Кущівка необхідно відкрити аптечні пункти. Про це говорять, у першу чергу, люди, які там проживають, пенсіонери, - звернув увагу учасників наради очільник міста. – Я довгий час вислуховував від керівників аптечних закладів пояснення, що це не вигідно, що аптеки у мікрорайонах не окуповуватимуть себе. Тож вирішити цю проблему можна наступним чином: головним лікарям  міських закладів охорони здоров’я необхідно звернутися  до керівників комерційних аптек, які функціонують на територіях наших лікарень і поліклінік. Ці аптечні пункти, я переконаний, дають дуже непоганий заробіток. Тож їх власники  мають таку можливість піти назустріч місту та відкрити і менш прибуткові аптеки на околицях.

У міського голови є і інший варіант розвитку подія, якщо власники аптечного бізнесу не підуть на співпрацю із міською владою. Тоді у Кропивницькому буде створена мережа комунальних аптек, адже досвід у теперішньої команди очільника міста по відродженню муніципальних суб’єктів господарської діяльності уже є непоганий.  Але, у такому випадку, для жодної комерційної аптеки у наших, міських закладах охорони здоров’я місця не знайдеться, попередив Андрій Райкович.

Пропозицію міського голови  підтримав і секретар міської ради Андрій Табалов.

 - Я добре знаю цю проблему із середини, адже якраз на моєму окрузі люди довгий час звертаються із проханням відкрити у них у мікрорайоні аптечний пункт. Тож я двома руками за цю ідею. І зроблю усе можливе, щоб це доручення було виконано, – зауважив Андрій Табалов. – Ми обов’язково організуємо депутатський день, присвячений цій темі, проведемо прозорий діалог між депутатами та представниками аптечних пунктів, аби вирішити таку проблему у місті.

Усі новини