У вихідні на одного платного пасажира комунального транспорту Кропивницького припадає четверо пільговиків

Вівторок, 28 грудня 2021 16:57

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив коефіцієнти співвідношення пільгових категорії пасажирів і пасажирів, які платять за свій проїзд у громадському транспорті обласного центру.

- Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі руху «маршрутного таксі», в електричному, залізничному транспорті, дозволено в кількості не більшій, ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50 відсотків місць для стояння, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу, або визначено в реєстраційних документах на такий транспортний засіб, - відзначив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку  міської ради Валерій Пугач. – Відповідно, спеціалістами управління разом з працівниками КП «Електротранс» упродовж двох днів, 11-12 грудня, були  проведені  обстеження пасажиропотоків.

За результатами обстеження, такий коефіцієнт у робочі дні тижня для автомобільного транспорту становить 2,3, а для електротранспорту – 2,4. У вихідні та святкові дні коефіцієнт складає: для автомобільного транспорту – 4,0 і електротранспорту - 3,8.

- Це означає, що на одного платного пасажира відповідно припадає 2,3 пасажирів пільгових категорій громадян, яких необхідно перевозити безкоштовно на міських автобусних маршрутах загального користування, що обслуговуються  КП «Електротранс», у робочі дні тижня, та чотири пасажири пільгових категорій - у вихідні та святкові дні, - повідомив Валерій Пугач. - А також 2,4 пасажири пільгових категорій, які користуються міськими електротранспортом КП «Електпроторанс» у робочі дні, та 3,8 пасажирів - у вихідні та святкові дні тижня.

Усі новини