Урочистою ходою і покладанням квітів відзначили кропивничани 72-гу річницю пермоги над нацизмом у Другій світовій війні

Вівторок, 9 травня 2017 15:56

У відзначенні 72 – ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні взяли участь тисячі мешканців Кропивницького, ветерани Другої війни, військові, представники органів влади, громадських організацій та політичних партій, студентська та учнівська молодь.

Велелюдна святкова колона кропивничан на чолі із легендарним військовим оркестром пройшла урочистою ходою від площі Героїв Майдану до Меморіального комплексу «Фортечні вали».

Кропивницьких ветеранів під час ходи тепло вітали жителі обласного центру і учні шкіл. Люди святково вбралися у вишиванки, мали на одязі червоний мак – символ пам’яті жертв у всіх війнах людства. Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, народний депутат України Костянтин Яриніч разом з ветеранами та сучасними героями України – учасниками АТО, поклали вінки та живі квіти до «Вічного вогню» в пам’ять про десятки тисяч військових, учасників партизанського та підпільного руху, мирних жителів, які загинули на території краю у роки війни.

Цього дня живі квіти також лягли до пам’ятного знаку Героям АТО, меморіального знаку «Багнет» та на меморіальному кладовищі, де захоронені тисячі жителів міста, розстріляних нацистами у роки окупації.

Учні кіровоградських шкіл власними руками зробили подарунок сивочолим ветеранам. Зусрічаючи учасників урочистої ходи, вони тримали власноруч вишиті іменами героїв війни рушники, скріплені у “Стрічку пам’яті”. А кращі шкільні загони – переможці конкурсу строю і пісні “Майбутній захисник України” пройшли перед ветеранами урочистим маршем. З цікавістю діти і їхні батьки розглядали майстерно виготовлені моделі бойової техніки Другої світової війни, представлені вихованцями міської станції юних техніків.

По справжньому тепла весняна погода у цей день довго довго не відпускала кропивничан з Фортечних валів, які зустрічали свято перемоги з однією спільною мрією, щоб Україна здобула ще одну, таку важливу для всього народу Перемогу, щоб над Україною було мирне небо і щоб ніколи в житті більше не повторилася така трагедія.

Усі новини