Веселкові барви дитинства в музеї Осмьоркіна

Четвер, 7 грудня 2017 13:53

            Напередодні відзначення 125-річчя з дня народження видатного художника і педагога Олександра Осмьоркіна в художньо-меморіальному музеї його імені в місті Кропивницькому відбулося відкриття виставки творів учнів міської дитячої художньої школи «Веселкові барви дитинства», присвяченої ювілею митця.

            Вернісажі дитячої творчості в рамках музейного проекту «Галерея дитячого мистецтва», який передбачає презентації виставок, популяризацію кращих творів юних художників, залучення дітей до занять малюванням та створення колекції дитячих доробків, стали вже традиційними для шанувальників образотворчості. Слід зазначити, що презентовані надзвичайно цікаві й різноманітні за тематикою колективні та персональні виставки дитячого мистецтва є результатом спільної роботи музею та навчальних закладів міста й області. А в минулому році музеєм за підтримки відділу культури і туризму було засновано ще й художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря - заслуженого працівника культури України, члена Національної Спілки художників України, який понад двадцять років очолював дитячу художню школу, якій в 1992 році з нагоди відзначення 100-річного ювілею з дня народження професора живопису було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна.

            В школі працює творчий педагогічний колектив - досвідчені викладачі, багато з яких є випускниками школи, членами Національної Спілки художників України, Національної Спілки майстрів народного мистецтва України  та лауреатами обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна, професійно передають дітям свої знання з живопису, рисунку, скульптури, декоративного мистецтва та історії світової образотворчості. Чимало учнів школи є активними учасниками та дипломантами міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок-конкурсів.

            Експозицію представленої в музеї виставки складають понад 60 творів юних художників, віком від 11 до 16 років, виконаних в різних техніках під керівництвом викладачів Любові Кир’янової, Тетяни Бондар, Світлани Гноєвої, Олександри Кузнєцової, Ігоря Тимофієнко, Олександра Кривка, Володимира Плітіна та Олексія Лозинського. Це - живописні та графічні композиції, скульптурні доробки, декоративні вироби та роботи комп’ютерного дизайну, які відображають творчі можливості кожного автора.

            З відкриттям виставки юних художників привітали головний спеціаліст відділу культури і туризму Вікторія Петринська, директор школи Ганна Тимофієнко та провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін, який передав до шкільної бібліотеки художній плакат та буклет «Палітра майстра живопису Олександра Осмьоркіна». А всі присутні учні та викладачі художньої школи, отримавши в дарунок сувенірний календарик на наступний рік з репродукцією картини Олександра Осмьоркіна 1947 року «Зелене пальто» із зображенням портрета дружини художника Надії Георгіївни, яка є ініціатором створення музею в рідному місті митця, з задоволенням ще раз переглянули експозицію меморіального залу.   

            Тож, запрошуємо всіх мешканців та гостей нашого міста завітати до художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна та, ознайомившись з відкритою виставкою «Веселкові барви дитинства», поринути в світ нестримної дитячої фантазії, сповненої щирого бажання пізнання життя.

           

 

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини