Від магістралей до внутрішньодворових доріг: у Кропивницькому в розпалі будівельний сезон

Середа, 4 серпня 2021 16:09

Як тривають ремонти доріг Кропивницького сьогодні, 04 серпня, інспектував Кропивницький міський голова Андрій Райкович, разом зі своїм заступником Олександром Мосіним, начальником головного управління житлово – комунального господарства Віктором Кухаренком та його заступницею Юлією Яндович.

Нині триває масштабне відновлення вулиці Вокзальної. Підрядна організація продовжує фрезерування старого дорожнього покриття. 20 тисяч квадратних метрів вже зняли, залишилося ще 35. Поруч з Ковалівським мостом спеціалісти Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства продовжують виконувати заміну водогону. Ця ділянка, за словами керівниці підприємства Валентини Давидчук найскладніша.

- На час виконання робіт нам довелось повністю перекрити рух вулицею Слободянюка. Тут багато поворотів, тому ми вирахували, якими мають бути мережі до найменшого градусу. За тиждень плануємо всі роботи виконати і піти з цього об’єкту – повідомила Валентина Давидчук.

Тим часом дорожники вже готуються вкладати вирівнюючий шар асфальтобетону. Вимога міського голови – завершити перший етап ремонту вулиці Вокзальної до Дня міста.

- Потрібно не зволікати з ремонтом. Ця магістраль дуже жвава, тому треба робити тут ремонт швидко і головне – якісно. Водії міста чекають на оновлення цієї дороги. А вже на наступний рік заходимо в другий етап відновлення – відремонтуємо тротуари, виконаємо освітлення, облаштуємо велодоріжки та зупиночні навіси.

Поруч з масштабними ремонтами у Кропивницькому тривають менші за розмахом, але теж дуже значимі ремонти внутрішньодворових територій. Андрій Райкович проінспектував виконаний ремонт по вулиці Академіка Корольова 13. У відновлення території витратили 805 тисяч гривень. Тепер вона виглядає ошатно, та є комфортною для усіх.

Тим часом киплять роботи і на вулиці Чернишевського. Тут будівельники вже відремонтували тротуари та почали вкладати вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття.

- Для нас важливо якнайшвидше відновити цю дорогу, адже вона стане частиною транспортної магістралі, що з’єднає нашу лікарню, колишню  МСЧ – 19, з центром міста. Сюди курсуватиме громадський транспорт, щоб до закладу було зручно доїжджати, - повідомив міський голова.

Усі новини