Відкритість та доступність даних: Clarity Project запускає сервіс Open Data Watchdog

П'ятниця, 21 квітня 2023 15:42

Відкритий доступ до даних - основа прозорості та підзвітності влади. Саме для цього Clarity Project запускає сервіс Open Data Watchdog. Це зручний інструмент, який дозволяє відстежувати дії з наборами даних на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Що це означає?

Відтепер кожен небайдужий громадянин може моніторити зміни, які відбулися з наборами даних. Журнал змін фіксуватиме, всі дії розпорядника інформації з набором (оприлюднення, редагування, видалення), що саме і коли. Тож дії розпорядників даних стануть відкритішими і прозорішими.

Сервіс уже довів свою ефективність. З моменту тестового запуску в березні Open Data Watchdog ідентифікував понад 160 вилучених наборів даних. Такі дії з невідомих причин можуть свідчити про приховані мотиви розпорядників інформації.

Ознайомитись з сервісом Open Data Watchdog - https://wd.clarity-project.info/

Користуйтеся чатботом сервісу та отримуйте сповіщення про зміни на порталі відкритих даних - https://t.me/datagovua_watchdog

З наборами даних Кропивницької міської ради можна ознайомитись за посиланням: https://wd.clarity-project.info/org/c9bed4bf-6cf6-44dd-925c-71de51a384cd?page=1

Довідково:

Грантова підтримка на створення сервісу Open Data Watchdog надана USAID / UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер - Фонд Східна Європа.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Усі новини