Вихователі і вихованці садочків Кропивницького призвичаюються жити і працювати в умовах карантину

Середа, 10 червня 2020 16:15

Сьогодні, 10 червня, заступник міського голови Кропивницького Наталія Дзюба разом з начальником управління освіти міської ради Ларисою Костенко перевірили дотримання санітарних вимог у період адаптивного карантину на території двох дошкільних навчальних закладів.

За словами директора ЗДО № 28 Світлани Пивоварової, садочок другий день поспіль приймає дітей після карантину. У закладі ведеться журнал відвідування та температурного скринінгу, здійснюється постійний моніторинг стану здоров'я відвідувачів. До нього записують прізвище особи, телефон, час та мету візиту. Медична сестра на вході до закладу вимірює температуру, опитує чи є ознаки ГРВІ.

- Термометри у нас показують правильну температуру, ми детально опрацювали  інструкції, провели відповідні налаштування і навчили персонал, - підкреслила директор закладу. - Відвідувачі бувають у садочку. До нас звертаються батьки, які хочуть оформити дітей до дитячого садка, приходять особи, яких цікавить працевлаштування. Всі дані про відвідувачів вносяться в журнали.

Діти з батьками заходять в садочок через внутрішній вхід, який на день зачинять. До самого приміщення батьки не входять, вихователі зустрічають дітей на вулиці.

На сьогодні в дошкільному закладі перебувають 11 дітей. У кожній групі є папка з необхідними документами: списком дітей, координатами батьків. А також два журнали, температурного скринінгу та журнал фізичного стану дитини. Батьки при вході до закладу можуть ознайомитися з правилами  у період адаптивного карантину. Діти та працівники закладу мають необхідні довідки про задовільний стан здоров’я.

За словами директора ЗДО №2 Анжели Блакитної, сьогодні до дошкільного закладу прийшли 30 дітей, із 46. Вони поділені на чотири групи. Садочок повністю забезпечений дезрозчинами, індивідуальними засобами захисту, масками, бахілами, сухими паперовими серветками. В необхідній кількості для дітей замовили і продукти харчування.

Усі новини