VIIІ Всеукраїнський фестиваль - конкурс «Класик-проєкт» запрошує до участі юних музикантів і композиторів

Четвер, 28 грудня 2023 17:39

VIIІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс української академічної музики «Класик-проєкт», присвячений пам’яті Юлія Мейтуса, відбудеться у Кропивницькому упродовж дев’яти днів, із 22 по 30 січня 2024 року.

Як повідомили в оргкомітеті, за програмою  творчого конкурсу  26 січня у традиційному та дистанційному форматі відбудеться  IV Всеукраїнський конкурс юних композиторів пам’яті Юлія  Мейтуса.

Фестиваль-конкурс проходитиме з дотриманням необхідних безпекових умов -  у приміщенні музичної школи є укриття на випадок тривоги.

До участі в конкурсі запрошуються учні мистецьких шкіл, студій педагогічної практики при мистецьких коледжах та студенти мистецьких фахових коледжів.

Конкурс відбувається за такими віковими категоріями:

- молодша вікова категорія – до 12 років включно;

- середня вікова категорія – від 13 до 16 років включно;

-  старша вікова категорія – від 17 до 20 років включно.

Конкурс проводиться у номінаціях:

- «Інструментальна музика»;

- «Вокально-інструментальна музика»;

- «Вокальна музика»;

- «Авторська пісня»;

- «Сучасна молодіжна субкультура».

Вимоги до учасників Конкурсу:

На участь у Конкурсі в кожній номінації може бути представлено не більше трьох  творів. Нотний матеріал повинен бути написаний від руки у чорному кольорі (припустима ксерокопія) або набраний вручну у спеціалізованому комп’ютерному нотному редакторі, сторінки пронумеровані, вказано авторів музики і слів, жанр та рік створення. Використання фонограм не дозволяється. На конкурс не приймаються аранжування.

Обов’язковою умовою участі у Конкурсі є:

- участь юного композитора у виконанні власного твору;

- в номінації «Інструментальна музика» використання у одному творі українського пісенно-танцювального тематизму.

Учасники конкурсу можуть представити твори, написані для ансамблів різного складу. Акомпанемент творів повинен звучати у виконанні академічних музичних інструментів. Ноти автоматичного акомпанементу не розглядаються. Музичні твори не рецензуються і не повертаються;

- в номінаціях «Вокальна музика» та «Вокально-інструментальна музика» використання поезії українського автора, написаного українською мовою.

Конкурс складається з двох турів:

І тур –відбірковий. До 01 січня 2024 року оргкомітет приймає заявки на участь у Конкурсі та авторські твори у рукописному, друкованому та електронному варіантах, для попереднього перегляду робіт членами журі, дотримання тематичних умов представленої роботи та її оформлення.

За поданими заявками, електронними чи друкованими версіями музичних творів до 15 січня 2024 року журі визначить учасників ІІ туру.

ІІ тур – планується проведення на базі Кропивницького музичного фахового коледжу та КЗ «Музична школа №2 ім. Ю. С. Мейтуса міста Кропивницького» серед переможців І туру.

Слухання учасників ІІ туру Конкурсу проводиться у формі відкритого концерту.

Виступи оцінюються за 15-бальною шкалою. Оцінку виступів здійснює журі конкурсу за наступними критеріями:

- відповідність змісту і форми твору;

- виразність мелодійної лінії;

- оригінальність ладово-гармонічного мислення;

- вміння використовувати виразні можливості голосу та інструменту;

- грамотність викладу, культура оформлення;

- артистизм та емоційність виконання.

У складі журі – композитори, музикознавці, виконавці та провідні викладачі з різних міст України. Рішення журі є остаточним і перегляду не підлягає. Переможці визначаються за категоріями в кожній віковій групі, нагороджуються дипломами, подарунками, призами.

Умови участі дистанційно:

У заявці необхідно надати посилання на відеозапис власного виконання заявленої програми, розміщеного на YouTube, враховуючи наступні умови:

- відеозапис виступу HD-якості в горизонтальному форматі екрану без зупинок та монтажу, на якому чітко видно учасника конкурсу. У категорії вокально-інструментальна музика повинно бути чітко видно всіх учасників колективу;

Для участі у Конкурсі учасники надсилають заявки, нотний матеріал на електронну адресу Оргкомітету: schoolmeitus2@krmr.gov.ua (КЗ «Музична школа №2 ім. Ю. С. Мейтуса міста Кропивницького», вул. Євгена Маланюка 4, м. Кропивницький, 25015).

Довідки за телефоном:

0509618696 – Надутенко Олена Леонідівна,

0663267002 – Приданчук Олена Миколаївна;

0668345204 – Баган Юлія Миколаївна.

Facebook-сторінка Всеукраїнського фестивалю-конкурсу

https://www.facebook.com/groups/219853052514170

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28