«Вірні друзі»: у Кропивницькому чотирилапі допомагають психологічно розвантажувати дітей

Понеділок, 29 квітня 2024 17:03

Минулого тижня до вихованців дитячо-юнацького клубу «Зоряний» управління молоді та спорту Кропивницької міської ради завітали кінологи Кіровоградської обласної організації товариства сприяння обороні України Вікторія Казакова та Альона Тищенко  зі спеціально навченими собаками порід сибірський хаскі та кавалер-кінг-чарльз-спанієль.

На початку заходу дітей привітала голова Кіровоградської ОО ТСО України Віта Левченко. 

Діти зацікавлено слухали розповідь про породи собак, особливості їхніх характерів і про те, як обрати собі вірного друга.  Багато хто серед малечі вже мають своїх домашніх улюбленців, тому оцінили розум та здібності чотирилапих гостей і спробували себе в ролі дресирувальників.

Кінологи розповіли про правила поводження з чотирилапими: з власними собаками, зі знайомими та з чужими, окремо -  як поводити себе на вулиці при зустрічі з безпритульними тваринами.

- Дітям, як нікому, складно в умовах війни, адже обсяг викликів, переживань і тривоги в цей час зростає в рази. Спілкування з чотирилапими друзями  позитивно впливає на ментальне здоров’я дітей, їх емоційний стан та зниження тривожності, - поділились своїми враженнями від  заходу Алла Баранник, педагог-організатор дитячо-юнацького клубу «Зоряний».

Усі новини