Визначені переможці художнього конкурсу «Молодіжна палітра - 2019»

П'ятниця, 24 травня 2019 11:57

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулося засідання журі щорічного художнього конкурсу  «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей. Темою в цьому році обрано: «Моє місто» і присвячено 265-річчю заснування Кропивницького. Конкурсні перегони були оголошені за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво.

Згідно з затвердженим положенням конкурс проводиться в трьох номінаціях: для учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та шкіл естетичного виховання, для учнів художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів і для студентів вищих навчальних закладів мистецького та гуманітарного профілю.

Тож, на розгляд журі було представлено 218 творів 185 учасників - учнів та студентів таких навчальних закладів міста Кропивницького: художньої школи імені Олександра Осмьоркіна, дитячої школи мистецтв, гуртків та студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва гімназій імені Тараса Шевченка, імені Олександра Пушкіна та Завадівської, наукового та природничо-економіко-правового ліцеїв, колегіуму, НВО №17 та «Мрія», обласного центру дитячої та юнацької творчості й міського дитячо-юнацького клубу «Зоряний», а також державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (художньо-графічне відділення мистецького факультету), будівельного коледжу (відділення «архітектура та містобудування») та інституту «Університет сучасних знань» (спеціальність «дизайн»), студенти якого вперше беруть  участь в конкурсі, як і вихованці приватних арт-студій «Совушка» та «ART-TAME». Долучився до конкурсу і юний художник з Олександрівського районного центру дитячої творчості.

Кого ж визначило журі, залишимо як інтригу, зазначивши лише, що переможці отримають Дипломи, Подяки та заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників. Крім того, всі члени журі - начальник міського управління культури і туризму Анна Назарець, яка є одним з ініціаторів заснування конкурсу, кандидат мистецтвознавства Олена Кириченко, голова обласної організації Національної Спілки художників України Андрій Хворост, живописець Людмила Демиденко та голова журі провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін особисто обрали на свій розсуд твори та нагородять їх авторів власними призами – цікавими художніми альбомами та книгами під час урочистостей з нагоди нагородження переможців конкурсу, які відбудуться 3 червня о 15-00 год. в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна.

Віта Чернова, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини