Всі на старт! Шанувальники здорового способу життя у Кропивницькому запрошуються до участі в Олімпійському дні

Понеділок, 12 червня 2017 15:59

23 червня 1894 року на Першому олімпійському конгресі в Парижі за ініціативи французького громадського діяча П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет та прийнято рішення про відродження Олімпійських ігор.

У 2017 році виповнюється 121 рік від проведення перших Олімпійських ігор сучасності під егідою Міжнародного олімпійського комітету, які відбулися в Афінах.

Щороку, саме в ці дні, спортивна громадськість Кропивницького, разом із шанувальниками спорту у всьому світі відзначає Олімпійський день, метою якого є пропаганда здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

З цієї нагоди 15 червня 2017 року у Кропивницькому відбудеться спортивно-видовищний захід «Олімпійський ден», у рамках якого стартує масовий оздоровчий пробіг центральними вулицями міста, відбудуться спортивно-розважальні заходи в парку культури та відпочинку «Ковалівський».

Реєстрація учасників масового оздоровчого пробігу розпочнеться на площі перед приміщенням міської ради о 9.00 і триватиме до 9.30.

По завершенню реєстрації буде урочисто піднятий Олімпійський прапор, а всіх учасників пробігу привітають керівники області та міста.

О 10.00 стартовий пістолет відправить в масовий забіг по маршруту від площі перед міською радою по вулицях Великій Перспективній, Шевченка, Челюскінців,. Євгена Чикаленка,. Кавалерійській до парку «Ковалівський» колону учасників спортивного свята.

А вже о 10.30 переможці забігу на місці фінішу отримають заслужені нагороди, а всі учасники - сертифікат за підписом президента НОК України Сергія Бубки та президента МОК Томаса Баха. Наймолодший, найповажніший за віком учасники та спортивні родини будуть відзначені спеціальними призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Крім того, із 10.45 по 13.00 в парку «Ковалівський» для всіх охочих проводитимуться спортивні конкурси та змагання, цікаві квести, спортивна вікторина, майстер-класи з видів спорту, боді-арт, тінга-тінга, ліпка,тощо.

На переможців і призерів очікують спеціальні призи! Для участі в оздоровчому пробігу необхідно мати довідку лікаря.

Усі новини