Втілюємо цілі сталого розвитку громади разом: молодь Кропивницького долучилася до обговорення шляхів вирішення екологічних проблем міста

Вівторок, 30 квітня 2024 17:23

Воркшоп міського парламенту дітей та представників учнівського самоврядування загальноосвітніх закладів відбувся у Кропивницькому Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті сьогодні, 30 квітня.

"Долучення молодіжних лідерів міста до втілення Цілей сталого розвитку 2030 на рівні місцевої громади" стало темою обговорення в середовищі учнівської молоді.

До заходу, організатором якого виступило управління освіти Кропивницької міської ради, долучилися також начальниця відділу екології та контролю за використанням і охороною земель департаменту містобудування та земельних ресурсів міської ради Галина Негода та начальниця комерційного відділу ТОВ “Екостайл” Вікторія Поліщук.

Учасники воркшопу, а це були старшокласники загальноосвітніх закладів міста, говорили про проблеми екології і про те, як об’єднати зусилля місцевої влади і молоді у пошуку шляхів їх вирішення. Захід пройшов у інтерактивній формі, діти озвучували приклади проблем екології, а потім із допомогою представників відповідних відомств конструювали можливі форми їх вирішення.

- Сьогодні з молоддю говорили про чисте місто і розподіл сміття. Ця тема зрозуміла дітям, бо у багатьох школах встановлені контейнери для роздільного збору відходів. Ця проблема стосується не лише Кропивницького, а й багатьох територіальних громад. Закон про управління відходами передбачає сортування сміття. Якнайширша обізнаність молоді дасть можливість у подальшому залучати її до реалізації законодавчих ініціатив, - зазначила Галина Негода.

Екологічних проблем сьогодні, на жаль, додає ще й війна. Саме через тривогу учасникам заходу довелося спуститися в укриття. Воркшоп продовжився у безпечному місці, адже тема для учнівської молоді дійсно цікава.

Усі новини