«Я малюю Україну»: у Кропивницькому підбили підсумки вже другого творчого конкурсу серед дітей

П'ятниця, 13 грудня 2019 17:57

Другий рік поспіль управління молоді та спорту міської ради Кропивницького організує і проводить конкурс дитячих робіт «Я малюю Україну». Творчі дитячі змагання проходять у рамках національно-патріотичних заходів міської програми “Молодь” на 2018-2020 роки.

Цьогоріч на конкурсний відбір було представлено понад 120 творчих робіт, серед яких визначали переможців у трьох вікових категоріях, до 7 років, від 7 до 10 та від 11 до14 років. Крім того, конкурсне журі, до якого входять професійні майстри живопису заслужений художник України, провідний науковий співробітник меморіального музею О. Осьмеркіна, член Спілки художників України Андрій Надєждін та директор художньої школи ім. О. Осьмьоркіна Ганна Тимофієнко відібрали 70 робіт для заохочення юних майстрів.

- Визначати переможців було дуже складно. Конкурсні роботи наповнені справжніми дитячими емоціями й щирим почуттям любові до своєї країни, - відзначив Андрій Надєждін. – Автори робіт не тільки продемонстрували знання народних образів-символів, глибину й силу українського духу, а й показали своє розуміння й бачення сучасності. Ми мали можливість насолодитися яскравими барвами малюнків, поетичними образами природи, портретами, символічними композиціями.

Нагородження переможців заплановано в рамках святкових заходів до Дня Святого Миколая.

Усі новини