Якою має бути реклама у Кропивницькому: міська рада долучилася до обговорення архітектурної концепції обласного центру

Середа, 2 листопада 2022 16:52

Питанням архітектурно-художньої концепції зовнішнього вигляду вулиць і територій міста, а саме зовнішньої реклами, вивісок та фасадів малих архітектурних форм присвятили традиційний День депутата, який відбувся сьогодні, 02 листопада, у Кропивницькій міській раді.

До обговорення, яке тривало під головуванням секретаря Кропивницької міської ради Олега Колюки, окрім представників депутатського корпусу долучилися заступники міського голови Олександр Мосін та керівники виконавчих органів ради.

- Питання розміщення вивісок та їхнього зовнішнього вигляду на вищому законодавчому рівні не врегульовані, тому управління містобудування та архітектури розробило конкретні рекомендації задля впорядкування правових відносин у даній сфері, - повідомила тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова. - Від запровадження цих стандартів виграють і підприємці і містяни. Нині вже розроблені вимоги як до місць розміщення вивісок, так і до їх розмірів, видів, матеріалів, стилістики, освітлення тощо.

Щодо фасадів малих архітектурних форм у травні 2021 року рішенням виконавчого комітету Кропивницької міської ради була схвалена містобудівна документація, якою, зокрема, впроваджено механізм приведення зовнішнього вигляду тимчасових споруд у відповідність до затверджених архетипів. Створена робоча група, яка займається питаннями впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. До її складу входять фахівці ряду профільних виконавчих органів ради.

- Всі ми хочемо, щоб у місті був порядок. І разом з депутатським корпусом працюємо над цим, - зазначив заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін. - Спільно з  фахівцями державного архітектурно-будівельного контролю проводиться детальна інвентаризація торговельних тимчасових споруд. Це дуже великий обсяг роботи, адже послідовно відпрацьовуються всі вулиці. Після її завершення і встановлення законності розміщення таких споруд та відповідності їх стану правилам благоустрою, кожен факт порушення розгляне комісія, до компетенції якої входить прийняття рішень щодо демонтажу. Разом з тим, ми маємо підтримувати підприємців, тож їм буде надано час для виправлення недоліків.

У свою чергу,  депутати озвучили слушні зауваження щодо порушень власниками та орендарями тимчасових споруд правил облаштування рекламних конструкцій і торговельних точок та запропонували дієві методи вирішення проблеми. За результатами Дня депутата профільні виконавчі органи Кропивницької міської ради отримали відповідні доручення від секретаря Кропивницької міської ради Олега Колюки.    

Усі новини