З 01 липня у Кропивницькому буде відновлено перевезення пільгових категорій громадян

П'ятниця, 26 червня 2020 15:33

Відповідне рішення затвердила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні у міській раді сьогодні, 26 червня.

- На період дії карантинних заходів рекомендуємо відновити перевезення пільгових категорій громадян громадським транспортом з 01 липня 2020 року, і здійснювати щоденно з 09.00 до 15.00 год, - зазначив заступник міського голови Олександр Вергун. - Рекомендація стосується тролейбусних та автобусних маршрутів, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі руху.

У свою чергу голова комісії з ТЕБ та НС, заступник міського голови, Олександр Мосін нагадав присутнім на засіданні членам комісії, що карантин в Україні подовжено до 31 липня, і в громадському транспорті необхідно дотримуватись усіх карантинних вимог, зокрема, перевозити пасажирів необхідно тільки відповідно до кількості сидячих місць.

Також під час засідання до комісії звернулась очільниця управління освіти міської ради Лариса Костенко з проханням розглянути питання відкриття у дошкільних навчальних закладах додаткових груп.

- Кожного дня до мене звертаються батьки, тому ми звертаємось до комісії з проханням відкрити з 01 липня додаткові групи денного перебування дітей, звичайно із дотриманням усіх карантинних вимог та наданням батьками довідок про стан здоров’я дитини, - зазначила Лариса Костенко. - Станом на сьогодні у 177 групах перебуває 1,5 тисячі дітей, проте є потреба у збільшенні місць у садочках до 2-х тисяч.

Олександр Мосін наголосив, що відкриття додаткових груп денного перебування у садочках стане можливим лише після перевірки відповідною комісією, яка має скласти акт про виконання усіх протиепідеміологічних вимог. Дану пропозицію члени комісії з ТЕБ та НС підтримали одноголосно.

Усі новини