Залізнична станція Кіровоград перейменована на Кропивницький

П'ятниця, 31 березня 2017 18:29

ПАТ “Укрзалізниця” ухвалила рішення про перейменування низки залізничних станцій в Україні. Зокрема станція Кіровоград із 01 квітня 2017 року матиме назву Кропивницький.

Відповідну інформацію взяла до відома міська топонімічна комісія, яка провела своє засідання під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова сьогодні, 31 березня.

Необхідні зміни вже вносяться до розкладу руху пасажирських поїздів, розміщеному на відомчому сайті, в будівлях станційно-вокзального комплексу та до інтернет-сервісів продажу квитків.

            Загалом, топонімічна комісія на сьогоднішньому засіданні розглянула 17 питань:

1. Про розгляд листа Міністерства інфраструктури України та звернення виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» щодо перейменування станції Кіровоград.

2. Про розгляд звернення керівників танцювальних колективів міста щодо перенесення пам’ятного знаку «Танцювальна столиця України» в межі міста.

3. Про розгляд депутатського запиту групи депутатів міської ради щодо встановлення меморіальної дошки видатному земляку,  фотокореспонденту Ковпаку В.К.

4.  Про розгляд депутатського запиту депутата міської ради Краснокутського О.В. щодо перейменування вулиць на честь воїнів-інтернаціоналістів.

5. Про розгляд звернення Кіровоградського регіонального представництва «Громадська організація «Українська Спілка прикордонників» щодо перейменування однієї з вулиць міста на честь молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Черноморченка Р.О. загиблого в зоні проведення АТО.

6.  Про розгляд листа Міністерства екології та природних ресурсів України щодо пропозицій міжнародної благодійної організації «Екологія – Право – Людина» про перейменування назв територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

7. Про розгляд звернення Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України щодо місця та спорудження пам’ятного знака на честь педагога, вченого, почесного громадянина міста Сухомлинського В.О.

8. Про розгляд звернення Кіровоградського обласного художнього музею щодо погодження на встановлення меморіальної дошки художнику-земляку Остапенку В.М.

9. Про розгляд звернення Кіровоградської міської ветеранської організації «Союз Чорнобиль України» щодо встановлення меморіальних дощок (плит) загиблим, померлим учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

10. Про розгляд звернення органу самоорганізації населення «Комітет мікрорайону Никанорівка Подільського району м. Кропивницького» про зміну назви кінцевих зупинок міських маршрутів автобусів № 116, 116-а з Арнаутово на Никанорівка.

11. Про розгляд звернення органу самоорганізації населення «Комітет мікрорайону Никанорівка Подільського району м. Кропивницького» про надання назв безіменним провулкам.

12. Про розгляд колективного звернення щодо перейменування вулиці Бєлінського(перейменована на вулицю Юрія Липи) на честь Левка Мацієвича.

13.Про розгляд звернення Панченка В.Є. щодо облаштування скверу імені Ю.Яновського.

14. Про розгляд звернень:

обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України,

 Ради ветеранів  Кіровоградського  міського відділу  ГУНП України в Кіровоградській області,

мешканців будинку № 24 по вул. Соборній щодо недопущення знесення пам’ятника «Солдатам правопорядку Кіровоградщини».

15. Про розгляд звернення директора ЗОШ № 22 Набоки Б.С. щодо перейменування вулиці Дворцової.

16. Про розгляд не підтриманої електронної петиції (автор Мінаєв Д.П.)щодо перейменування вулиці Дворцової на вулицю Сергія Бабкіна.

17. Про розгляд не підтриманої петиції (автор Вовкотруб Ю.В.) щодо найменування провулка на честь українського співака Андрія Кузьменка.

Усі новини