Засідання громадської комісії з житлових питань: ще 10 сімей ВПО у Кропивницькому взято на облік для отримання тимчасового житла

Вівторок, 7 травня 2024 17:45

Сьогодні, 07 травня, під головуванням керуючої справами виконавчого комітету міської ради Світлани Балакірєвої відбулося засідання громадської комісії з житлових питань.

Комісія розглянула та схвалила низку важливих рішень стосовно отримання тимчасового житла для ВПО, взяття на квартирний облік тощо.

Згідно з поданими заявами та документами, комісія рекомендувала виконавчому комітету взяти на облік для отримання тимчасового житла десять сімей з різних областей України. Шість родин переселенців прибули з Донецької області, дві з Луганської, по одній з Миколаївської та Херсонської областей. Варто зазначити, що ці сім'ї мають різні підстави для включення до черги: сім сімей - до першочергової, а три - до загальної черги.

Також комісія узгодила низку інших питань, зокрема включення громадян до облікових черг на отримання житла. Зокрема, у позачергову чергу було взято три особи з інвалідністю внаслідок війни, а до першочергової черги - учасники бойових дій, серед них і ВПО, а також багатодітна сім'я.

Крім того, комісія підтримала внесення змін в облікові справи двох родин, включаючи переведення до першочергової черги та внесення змін у склад сім'ї. Також було надано згоду на переоформлення особового рахунку на житлове приміщення для одного з громадян.

- Наша комісія відіграє важливу роль у вирішенні актуальних питань житлової політики міста, зокрема стосовно надання тимчасового житла вимушеним переселенцям з різних регіонів України, - наголошує Світлана Балакірєва.

Усі новини