Займатися фізкультурою у школах Кропивницького стало престижно: введено в експлуатацію ще дві капітально відремонтованих спортивних зали

Середа, 22 листопада 2017 16:08

У Кропивницькому продовжується потужна реалізація програми підтримки фізичної культури і спорту в закладах освіти. Започаткована ініціатива міського голови Андрія Райковича вже минулого року підтвердила свою ефективність. Тоді вперше за один рік в обласному центрі було капітально відремонтовано сім спортивних залів.

Міська влада не збавляє обертів. Сьогодні, 22 листопада, після виконаних капремонтів, відкрили ще два оновлених зали у школах Кропивницького. Керівники міста, адміністрація закладів освіти, спортивна громадськість урочисто перерізали стрічки і дали старт юним спортсменам на початок занять фізичною культурою і спортом у сучасних, із найновішим обладнанням приміщеннях двох закладів освіти обласного центру - №26 та № 31.

В урочистостях взяли участь ті, хто доклав багато зусиль, щоб це спортивне свято прийшло якнайшвидше до вчителів та їх учнів: міський голова Андрій Райкович, його заступник Наталія Дзюба, заступник начальника управління освіти Євген Серопян.

В обох школах виконано величезний обсяг робіт. Замінені вікна, вирівняні та пофарбовані стіни, модернізована система опалення. Також оновлені залу обладнали сучaсними систeмaми вeнтиляції тa освітлeння. Відремонтовані роздягальні і вбиральні. Загалом на капітальний ремонт зали у школі № 26 витрачено 1, 4 мільйонів гривень, а реконструкція зали в ЗОШ №31 обійшлася бюджету в 1,48 мільйона гривень.

Незабаром у спортивних залах з’явиться і нове спеціальне обладнання для занять фізичною культурою і проведення тренувань. Відповідні сертифікати на його отримання Андрій Райкович вручив керівникам закладів під час урочистого відкриття об’єктів.

Фізична культура відіграє визначальну роль у шкільні роки для кожного учня, адже головне завдання освіти, на думку очільника міста, - сформувати із кожної дитини всебічно розвинену особистість. І міська влада робитиме все, щоб таке комплексне виховання дітей у кропивницьких школах відбувалося у максимально комфортних умовах.

Міський голова наголосив на тому, що діти були є і будуть головним пріоритетом для міської влади.

- Тепер покращувати свої спортивні здобутки ви зможете в найкращих умовах, - зазначив під час вітальної промови Андрій Райкович. - Ми пишаємося, тим, що в нашому місті є така талановита молодь, і нам є для кого, і заради кого працювати. Тож ми і надалі будемо відновлювати спортивні зали в школах, купувати мультимедійні дошки та облаштовувати комп’ютерні класи. Адже нам потрібна здорова, освічена, талановита молодь.

Кожна школа під час святкових заходів з нагоди відкриття оновлених спортзалів продемонструвала свої успіхи та представила найкращих своїх спортсменів, переможців у міських та всеукраїнських змаганнях.

Усі новини