Актуальні питання життєдіяльності громади Кропивницького у центрі уваги Громадської ради

П'ятниця, 23 квітня 2021 15:53

Збори Громадської ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради відбулися у четвер, 22 квітня. У роботі Громадської ради взяв участь секретар міської ради Олег Колюка.

Члени ради розглянули питання забезпечення водою мікрорайону Завадівка та селища Сонячного. Нагадаємо, що у зв'язку із можливим припиненням роботи ДП «СхідГЗК» жителі цього мікрорайону у Кропивницькому та селища Сонячне мають загрозу лишитися без водопостачання.

Нещодавно питання відключення частини споживачів міста від водопостачання обговорювалось в обласній раді. Під час цієї зустрічі ініціювали передачу водогону, який обслуговує ДП «Схід ГЗК», до ОКВП «Дніпро-Кіровоград», тобто до комунальної власності області. Такий крок дасть можливість забезпечити водою жителів села Сонячного та мікрорайону Завадівки міста Кропивницького в разі відключення від енергопостачання Інгульської шахти.

- Це питання глобальне і досить складне. На жаль, його вирішення не належить до компетенції міської ради. В межах своїх повноважень ми надамо доручення  департаменту з питань економічного розвитку спільно з Інгульською шахтою підготували колективне депутатське звернення до органів державної влади, винесемо його розгляд на постійні депутатські комісії та засідання сесії міської ради. Мешканці не мають бути заручниками ситуації, - наголосив Олег Колюка.

Члени Громадської ради порушили також питання перейменування та облаштування  площі “Дружби народів” у Кропивницькому.

Міська влада вже розглянула одну із пропозицій, що надійшла від громадської організації “Єдина родина”. Проте ця ініціатива у повній мірі не підтримана. Одним з варіантів облатування площі є розміщення великого державного прапора у центрі композиції та прапорів інших країн, представники  національностей яких, представлені у Кропивницькому. Олег Колюка наголосив на тому, що у разі підтримки цієї пропозиції, прапора держави агресора, Російської Федерації там не буде.

Минулого року проводилося опитування щодо майбутньої назви площі. Понад п'ятдесят відсотків респондентів віддали свої голоси за назву “Площа Єдності”.

На зборах Громадської ради лунали різні пропозиції щодо перейменування площі: пропонувалися варіанти “Європейська площа”, “Кіберплац”, «Площа Миру», «Площа Перемоги». Члени Громадської ради акцентували увагу на важливості присутності у назві українського духу, частина лідерів громадського відстоювали назву, пов'язану з рідним краєм, інші запропонували відмовитися від прапорів та висадити на клумбі квіти, що символізують різні національності.

- Міська влада уважно вивчить  всі пропозиції та прийме консолідоване рішення. Наголошую, жодної конфронтації з цього питання немає і не може бути! - резюмував секретар міської ради.

Усі новини