Анна Назарець: програма підтримки книговидання у Кропивницькому активно розвивається

Середа, 26 лютого 2020 13:27

Програма підтримки книговидання у Кропивницькому відроджена і отримала черговий розвиток. У вівторок, 25 лютого, у Центральній міській бібліотеці імені Володимира Панченка відбулася презентація нової книги «Лузер» місцевої письменниці Наталії Смирнової.

- Книгу видано за кошти міського бюджету, відповідно до заходів щодо розвитку та популяризації книговидавничої продукції у Кропивницькому. Нагадаю, що програма книговидання відновлена за ініціативи міського голови Андрія Райковича. Примірники цього видання вже отримали бібліотеки МЦБС, - відзначила під час зустрічі з читачами начальник управління культури і туризму міської ради Анна Назарець.

Яскраву обкладинку до книги створив відомий у далеко за межами Кропивницького Заслужений художник України Андрій Надєждін.  

Видав оповідання поліграфічно - видавничий центр ТОВ «Імекс-ЛТД». Директор видавництва Тамара Саміляк під час презентації розповіла про шлях книги Наталії Смирнової від рукопису до видання.

- Кожна книга місцевих авторів, яка виходить друком - це приємна подія. А кожна зустріч з автором надрукованої книги несе в собі теплоту спілкування, радість від занурення у цілющі джерела написаного, це єднає усіх, хто прагне до творчих пошуків, - наголосила Анна Назарець.

Оповідання “Лузер” із нового видання стало переможцем  Міжнародного мультимистецького конкурсу “Молода КороНація” –2019 у номінації «Оповідання для середнього шкільного віку». За повістю «Діти, чари, вовкулаки», що міститься у книзі, створено однойменний сценарій, який, у свою чергу, переміг на  конкурсу «Молода КороНація» –2018 у номінації «Кращий кіносценарій для дітей та дорослих».

Крім того, Наталія Смирнова - дипломант міжнародного літературного конкурсу рукописів прози на найкращу книжку року «Крилатий Лев-2019» з романом «Подаруй мені світло».

Працює авторка вчителем зарубіжної літератури НВО № 1 у Кропивницькому. Тож багато образів для своїх оповідань вона бере зі шкільного життя та зі своїх учнів.

- Про що ж книги? Ось про таке: що робити, якщо ти закохався, а дівчина не звертає на тебе уваги? Як залишитись “своїм” серед друзів-однолітків, не приховуючи своє внутрішнє «я»? Яким є шлях до успіху? І чи дійсно ти той самий лузер, яким себе вважаєш? Про це і не тільки ви дізнаєтесь, прочитавши водночас веселе та серйозне оповідання «Лузер», - розповіла письменниця та додала. - Яке бажання ви б загадали, якби до ваших рук потрапила та сама легендарна квітка папороті, здатна здійснити все, що завгодно? Попросити щось для себе чи врятувати світ від чорного мольфара? Як вчинити, якщо ти закохана, а квітка може допомогти отримати взаємність? Кохання, дружба, магія, боротьба добра і зла, а також мольфари, відьми та характерники – все це ви знайдете у повісті для дітей середнього шкільного віку «Діти, чари, вовкулаки».

По завершенні презентації учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися з авторкою, поділитися враженнями від прочитання книги, а також придбати видання та отримати автограф на пам'ять.

Усі новини