Діяльність робочої групи з вироблення правил обрізки дерев у Кропивницькому перейшла у практичну площину

Четвер, 27 лютого 2020 15:41

Сьогодні, 27 лютого, робоча група з розробки правил обрізки дерев у Кропивницькому під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна перейшла у практичну площину своєї діяльності. Члени групи проінспектували стан зелених насаджень по вулицях Юрія Краснокутського та Добровольського. До обстеження дерев у мікрорайоні Новомиколаївка долучилися і секретар міської ради Андрій Табалов,  депутат від виборчого округу Олег Краснокутський та місцеві мешканці.

Під час останнього засідання робочої групи жителі Новомиколаївки разом з Олегом Краснокутським порушили питання знесення аварійних, на їхню думку, дерев за адресами: Юрія Краснокутського, 1-б та Добровольського, 9. Тоді Андрій Табалов підтримав їх звернення і запропонував фахівцям разом з екоактивістами обстежити зелені насадження за цими адресами.

Місцеві показали робочій групі усі дерева, які у них викликають занепокоєння. І фахівці, і активісти погодились, що більшість дерев перебувають в аварійному стані і підлягають видаленню. Але є й такі, яким достатньо провести чистку крони — обрізати сухі гілки.

- Ми обстежили дерева, щодо яких звернулись до нас громадяни, з’ясували, які треба підрізати, а які видалити з обов’язковим подальшим відновленням зелених насаджень, - зазначив Олександр Вергун. - Аварійні дерева ми фіксуємо. Ті зелені насадження, щодо яких ще немає звернення, але вони знаходяться в аварійному стані, рекомендуємо балансоутримувачу написати відповідну заяву на їх додаткове обстеження та видалення.

У свою чергу, Андрій Табалов зауважив, що робота по обстеженню зелених насаджень надзвичайно важлива, оскільки нещодавня негода продемонструвала, що у місті чимало аварійних дерев, які можуть в будь-який момент впасти. І наголосив, що для вирішення цієї проблеми необхідно було об’єднати в робочу групу фахівців і екоактивістів, а також обов’язково залучати до обстеження місцевих мешканців, які, як ніхто інший, знають проблемні дерева у своємо дворі.

- Перший спільний виїзд пройшов вдало, - підбив підсумок Андрій Табалов. - Сьогодні фахівці, активісти та мешканці продуктивно попрацювали, без суперечок, оглянувши проблемне дерево, і одні, і інші погоджувались або з обрізкою, або з видаленням. Таке обстеження повинно стати регулярним, краще, щотижневим. Наступного тижня я запрошую робочу групу на мій округ - вулиці Героїв України та Генерала Жадова, там також є потреба у комплексному обстеженні дерев. Наше місто повинно бути гарним і зеленим, з деревами, які дають і кисень, і мають гарний естетичний вигляд.

Усі новини