Громадські оплачувані роботи у Кропивницькому користуються попитом серед молоді і старшокласників

Середа, 19 лютого 2020 12:04

У Кропивницькому успішно реалізовувалися ініціативи Молодіжної ради та молодіжних громадських організацій. Це відзначила заступник міського голови Наталія Дзюба під час свого звіту за результатами виконання бюджетних програм 2019 року.

- Вагомі заходи були проведені у сфері національно-патріотичного виховання молоді за участю понад 2000 учасників, - повідомила посадови ця. - А в рамках міської програми “Молодь” на 2018-2020 роки з метою відзначення вагомих досягнень молоді у різних сферах суспільного життя  до Дня молоді України у міській раді Кропивницького вручили відзнаки «Молода людина року» у семи номінаціях.

Наталія Дзюба зазначила, що у Кропивницькому збільшено розмір іменної стипендії міського голови для студентів вищих навчальних закладів міста І-ІІ, ІІІ-ІV рівнів акредитації. В поточному навчальному році призначено та виплачено шість іменних стипендій на загальну суму 51 тисяча гривень.

Особливою популярністю серед кропивницьких школярів і молоді користується програма участі в оплачуваних громадських роботах. За звітний період в благоустрої міста під час літніх канікул було працевлаштовано 129 осіб та виплачена їм заробітна плата у розмірі 240,135 тисяч гривень. Фактичне фінансування програми “Молодь” склало 443,925 тисяч гривень.

За міською програмою підтримки сімей у 2019 році відбулися міжнародні дитячі фестивалі, концертні програми, фестивалі сімейної творчості та мистецькі конкурси. Відзнаки «Дитина року» отримали десять юних громадян нашого міста у шести номінаціях. До Дня знань дітям-першокласникам з багатодітних сімей вручено 65 портфелів, а в рамках новорічних та різдвяних заходів для 525 дітей пільгових категорій та їхніх батьків організовано перегляд музичної казки та вручення подарунків.

У рамках заходів для дітей з особливими освітніми потребами організовано інклюзивний літній табір на березі Чорного моря «Квітка Семицвітка» для 30 дітей з інвалідністю та їх батьків, на що використані кошти з міського бюджету в сумі 134,400 тисяч гривень.

У 2019 році трьом багатодітним жінкам присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Видано 180 посвідчень батьків багатодітної сім’ї, 395 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї та продовжено дію статусу  125 багатодітним сім'ям. Фактичне фінансування програми склало 257,599 тисяч гривень.

В рамках міської програми відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до чинного законодавства в умовах відкритих торгів придбано 188 путівок. В дитячі оздоровчі заклади Кіровоградської області – 158 путівок і 30 путівок в заклади за межами області. Фактичне фінансування програми склало 1,454 мільйонів гривень.

Фактичне фінансування міської цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2019 році склало три мільйона гривень

Станом на 01 січня 2020 року в комунальному закладі “Дитячий будинок “Наш дім” Міської ради міста Кропивницького” виховується 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок має два корпуси для проживання дітей.  У 2019 році проведено ремонтні роботи у корпусі дитячого будинку, розташованому за адресою: вул. Академіка Тамма, 4-а, на загальну суму 410,0 тисяч гривень та придбано кухонні меблі і 15 ліжок на суму 101,170 тисяч гривень.

Серед головних завдань на поточний рік начальник  управління молоді та спорту міської ради назвав виконання якісних ремонтів приміщень мережі дитячо-юнацьких клубів у Кропивницькому.

- Дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання у Кропивницькому шістнадцять, - відзначив Сергій Колодяжний. – Вони виконують важливу функцію в організації дозвілля дітей міста і давно потребують ремонтів. Крім того, ми плануємо на високому рівні забезпечити оздоровлення дітей пільгових категорій, талановитих та обдарованих учнів і  збільшити кількість працевлаштованої учнівської та студентської молоді в оплачуваних громадських роботах.

 

Усі новини