Міську владу Кропивницького відзначили за оперативність впровадження протиепідемічних заходів

П'ятниця, 28 лютого 2020 12:45

Сьогодні, 28 лютого, міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь у нараді під головуванням голови ОДА Андрія Балоня,  щодо виконання протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

За інформацією, яку озвучив начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олег Рибальченко, наразі в Кропивницькому та й по всій Україні немає жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на цю небезпечну інфекцію. Разом з тим, посадовець  подякував міському голові Андрію Райковичу за те, що місто оперативно вжило всіх необхідних протиепідемічних заходів.

У Кропивницькому профільним лікувальним закладом, який у обов'язковому порядку прийматиме хворих на коронавірус, визначили дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні. Також виділено кошти аби придбати додаткову партію спеціальних повнокомплектних захисних костюмів для медичних працівників.

Крім того, в обласному центрі створили міський оперативний штаб із реагування на ситуацію, пов'язану з коронавірусом. Всі виконавчі органи, зокрема управління охорони здоров'я, освіти, МНС, молоді та спорту, управління культури, ЖКГ, управління торгівлі, департамент економіки розробили та надіслали у підвідомчі комунальні заклади рекомендаційні листи, інформаційні пам'ятки, обов'язковий перелік регламентних заходів, пов'язаний із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

За інформацією міського голови Андрія Райковича, управління охорони здоров'я активно комунікує із усіма провідними ЗМІ.

- Проведено низку прес-конференцій, прямих ефірів “гарячих ліній”. Зокрема, місто першим провело публічні професійні навчання з фахівцями на предмет готовності закладів охорони здоров'я до прийому хворих на ГРВІ, спричинену корона вірусом, - наголосив міський голова.

А за інформацією начальниці управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук, вночі 25 лютого з Італії до міста повернулася збірна команда із дзю-до обласної спортивної школи “Ніка”. На момент повернення всіх дітей і тренерів температура у них була нормальною. Проте рішенням міського оперативного штабу від 26 лютого 2020 року батькам цих дітей і керівникам навчальних закладів рекомендовано утриматися від відвідування шкіл на 14 днів (це інкубаційний період) та з обов’язково проводити температурний скринінг двічі на день. Для цих школярів запровадили дистанційну форму навчання.

- Вчора батьки однієї дитини звернулися за медичною допомогою до лікаря-педіатра у зв’язку з підвищенням температури до 39,1ºC. Її направлено на стаціонарне лікування в дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні. І призначено відповідне лікування, - повідомила Оксана Макарук.

За дорученням міського голови, прийняті рішення щодо спостереження сімейними лікарями, лікарями-педіатрами за дітьми, учасниками змагань по дзюдо до 10 березня 2020 року. Відповідні фахівці мають всі контакти і телефони батьків і директорів шкіл;

Актуалізовано готовність закладів охорони здоров'я до прийому хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом, включаючи наявність засобів індивідуального захисту, запасу необхідних лікарських засобів, витратних матеріалів для відбору проб для проведення лабораторних досліджень, дезінфекційних засобів, забезпечення їх транспортом та спеціальним медичним обладнанням, паливно-мастильні матеріали тощо;

У Кропивницькому підвищено активність проведення санітарно-освітньої роботи медичними працівниками закладів охорони здоров'я із населенням міста щодо профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, зокрема щодо утримання від подорожей за кордон, особливо до країн, де виявлені випадки коронавірусної інфекції та посилено заходи щодо дотримання протиепідемічного режиму в закладах охорони здоров'я, в освітніх комунальних закладах для попередження потрапляння та розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій і грипу.

Усі новини