“Непереможені”: у Кропивницькому розпочали роботу над другим виданням історій Героїв-земляків

П'ятниця, 29 березня 2024 17:45

Сьогодні 29 березня у Кропивницьку  міську раду запросили рідних військовослужбовців, які загинули під час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, аби разом обговорити питання  створення Книги –пам’яті про Героїв-земляків “Непереможені”.

Варто зазначити, що це вже друге видання цієї серії, перший альманах був присвячений загиблим учасникам АТО/ООС. Текстову частину для книги готували журналісти у безпосередній взаємодії з рідними, над альманахом працювала ціла команда з професійним дизайнером кропивницького видавництва “Імекс-ЛТД”, аби в результаті отримати якісний за змістом і за оформленням продукт.

Із організаційною складовою роботи над книгою учасників зустрічі ознайомила радниця начальника обласної військової адміністрації Євгенія Шустер. Вона представила журналіста, який працюватиме над текстами — це Сергій Полулях, і директорку видавництва “Імекс-ЛТД” Тамару Самиляк.

- Книга “Непереможені”  має свій формат, він затверджений художньою радою. Єдине, що ми просимо від вас, зібрати якомога грунтовніший матеріал про чоловіка, батька, сина чи вашого брата. Обов'язково з фото, з різних періодів життя — це можуть бути шкільні, студентські фото, і головне — військові.

У кого матеріали ці вже зібрані, їх можна передати у видавництво, або ж скинути в електронному форматі, всі необхідні контакти для цього рідним нададуть.

Окрім цього з родичами кожного загиблого військового зустрічатимуться окремо, бо ж автори книги розуміють, що не всім зручно готувати в письмовому форматі ці матеріали, є люди яким легше попрацювати в форматі живого спілкування. Зустрічі ці відбуватимуться безпосередньо в приміщенні видавництва, інтерв'юером буде, власне,  Сергій Полулях.

- Ми визначили три формати збору інформації — віддруковані чи написані матеріали, в електронному вигляді і живе спілкування. Головне, щоб вам було зручно,- зазначила Євгенія Шустер.  - Достовірність поданої інформації у книзі це буде наша з вами спільна відповідальність.

Якщо творці альманаху не вкладатимуться в дедлайни, до співпраці запросять іще журналістів.

Альманах “Непереможені” видається за кошти громади, розповсюджується він  по бібліотеках, музеях. Рідні отримають по примірнику книги безкоштовно.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01