Орендна плата за один із найбільших комунальних об’єктів у Кропивницькому – готель «Київ» буде нараховуватися справедливо за рішенням суду

Вівторок, 29 січня 2019 12:19

Готель «Київ» є одним із найбільших  об’єктів комунальної власності, що перебувають  в оренді, але щомісячна орендна плата, яку сплачує орендар до міського бюджету є несправедливою і не відповідає ринковим умовам. На цьому наголосив начальник управління комунальної власності міської ради Олег Колюка під час прес-конференції сьогодні, 29 січня.

За інформацією посадовця, будівля готелю площею 7711 квадратних метрів була передана в оренду колективному підприємству «Центр-Готель» ще у 1994 році. У 2009 році термін оренди був продовжений на тих же умовах до 2024 року.

- Зрозуміло, що орендна плата у розмірі близько 10 тисяч гривень за увесь об’єкт сьогодні вже не відповідає сучасним ринковим умовам, - відзначив Олег Колюка. – За дорученням міського голови ми опрацювали питання відновлення справедливості у нарахуванні орендної плати і, через відмову орендаря добровільно погодитися на зміни до договору оренди, звернулися до суду. Суд задовольнив усі наші вимоги і своїм рішенням від 11 січня 2019 року у примусовому порядку визначив, що орендна плата за базовий місяць оренди (жовтень 2017 року) становить 922354,07 грн, без урахування ПДВ. Відтепер орендна плата не буде договірною, а обраховуватиметься за визначеною методикою і враховуватиме офіційно встановлений індекс інфляції. Тож у січня 2019 року щомісячна орендна плата за готель «Київ» перевищить  один мільйон гривень.

У той же час, Олег Колюка звернув увагу, що рішення суду ще не вступило в законну силу, оскільки відповідач має право на апеляцію. Якщо він скористається таким правом, то рішення набуде сили після апеляційного вироку. Якщо ж апеляційної скарги не буде, то рішення суду набере законної сили орієнтовно у середині лютого.

Усі новини