П’ятеро джиу-джитсерів стали чемпіонами дитячого Чемпіонату Південної Америки у Ріо-де-Жанейро

Вівторок, 30 липня 2019 13:12

Команда кропивницького спортивного клубу “Борець” уперше стала учасниками дитячого Чемпіонату Південної Америки з бразильського джиу-джитсу у Ріо-де-Жанейро. Про це сьогодні, 30 липня, повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська та засновник спортивного клубу “Борець”, ініціатор літнього табору і успішний тренер з джиу-джитсу Євгеній Скирда.

Сьогодні місто Кропивницький з гордістю вітає Чемпіонів Південної Америки з бразильського джиу-джитсу серед дітей, які вибороли це звання з-поміж трьох тисяч бразильських борців. Це був самий потужний та конкурентний чемпіонат світу із бразильського джиу-джитсу. П’ятеро джиу-джитсерів привезли додому три золотих, срібну та бронзову медалі чемпіонату у Ріо-де-Жанейро, зазначила Катерина Черкасська.

Напередодні наші борці змагалися на Чемпіонаті Світу з джиу-джитсу в Арабських Еміратах розповів Євгеній Скирда. З-поміж 10 тисяч учасників двоє українців вибороли звання чемпіонів світу, ще двоє — принесли команді срібну та бронзову медалі. Це і стало поштовхом до змагань нового рівня, зазначив тренер.

Юні спортсмени зазначили, що у Бразилії їх дуже вразив океан із високими хвилями, тренування та високий ступень підготовки суперників.

Якщо інші діти подивляться на спортсменів клубу “Борець”, які беруть участь у змаганнях, і також захочуть зайнятися спортом, то це дуже важливо. І все рівно, діти підуть у наш спортивний комплекс або у інший зал — головне, що це для них буде стимулом для здорового способу життя, наголосив тренер з джиу-джитсу Євгеній Скирда.

Усі новини