Що треба знати про туберкульоз? Кропивницьку молодь запрошують до участі у відкритій лекції

Середа, 20 березня 2024 11:16

   Щорічно 24 березня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я відзначається всесвітній день боротьби з туберкульозом. Мета цього дня – проінформувати якнайширше коло населення про глобальну епідемію туберкульозу і дати зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно.

   Молодіжна рада Кропивницького запрошує молодь міста взяти участь у відкритій лекції «Що треба знати про туберкульоз?».

   Лектор заходу: Галина Горенко, лікар-фтизіатр вищої категорії за спеціальністю «фтизіатрія», експерт департаменту охорону здоров’я Кіровоградської обласної військової адміністрації.

   Фахівчиня надасть основну інформацію про туберкульоз, способи зараження та профілактики, розвінчить найпоширеніші міфи, порадить як правильно застосовувати інструменти протидії ризику для себе та близьких.

   - Актуальність тематики проведення таких зустрічей зберігається і сьогодні. Знання та навички, отримані під час зустрічей, надзвичайно важливі для молоді. Не зважаючи на доступність та відкриту можливість взяти інформацію про ту чи іншу соціально-небезпечну хворобу, шляхи уникнення і подолання, підлітки не завжди це використовують, тому експертна думка фахівців саме в такому віці відіграє чи не найважливішу роль у подальшому формуванні безпечної поведінки молоді, - зазначає виконуюча обов’язки голови Молодіжної ради міста Софія Ткаченко.

   Захід відбудеться 24 березня о 14.00 в молодіжному центрі «КОМА», вулиця Шульгиних, 36.

   Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/uWmio8mFKagR33nSA

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28
Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01