У музеї Осмьоркіна відбулась презентація виставки акварелей Ірини Кухаренко

Четвер, 21 грудня 2017 09:46

Надзвичайно ліричну і поетичну виставку графічних творів Ірини Кухаренко «Світ в акварелі» презентовано в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна у Кропивницькому. Її експозицію складають майже 50 доробків, виконаних у 2009-2017 роках.

- В архітектурних зарисовках Ірини Кухаренко, які вирізняються тендітністю, легкістю і насиченістю світлом, вражає графічна точність і милування деталями декору, створеними зодчими минулих століть, - зазначає мистецтвознавець, заслужений художник України Андрій Надєждін. - А в сповнених повітряної перспективи та прозорості пейзажних етюдах відображається широка географія подорожей художниці. З особливою щирістю виконані портретні начерки рідних їй людей, в яких досить вдало передано характерні особливості кожного.

До речі, це вже другий персональний вернісаж Ірини Кухаренко, яка, працюючи на відповідальній посаді заступника начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської обласної державної адміністрації, активно займається творчістю.

Власне акварельним живописом вона захопилася ще під час навчання в художній школі в місті Казані, де народилася. Саме любов до образотворчості стала вирішальною і в професійному виборі - архітектурний факультет Казанського інженерно-будівельного інституту, по закінченні якого у 1990 році за велінням долі переїхала до нашого міста.

Своє захоплення малюванням Ірина Олександрівна прищепила і своїм дітям, які успішно закінчили дитячу художню школу ім. О.О.Осмьоркіна. А одна з її дочок Наталія обрала шлях художника – як магістрант вже закінчує художньо-графічне відділення мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Набуті дизайнерські знання і вміння вона вдало втілила в підготовлений буклет виставки, який оцінили всі, кому він був подарований під час урочистостей.

З відкриттям виставки художницю привітали голова обласної організації Національної Спілки архітекторів України Людмила Харламова та відповідальний секретар Юрій Пенязь, які повідомили про те, що Ірина Кухаренко нещодавно стала членом Національної Спілки архітекторів України. Щирі побажання прозвучали й від голови обласної організації Національної Спілки художників України Андрія Хвороста, кандидата мистецтвознавства, доцента мистецького факультету університету Олени Кириченко, а також від колективу обласного художнього музею, колег, друзів і звичайно родини.

Тож, завітайте до музею і познайомтеся з виставкою акварелей Ірини Кухаренко, які спонукають нас, глядачів, в нашій буденності, сповненої проблем і марнотратства часу на їх вирішення, до думок про цінність кожної хвилини життя, про насолоду від споглядання оточуючої нас природи та архітектурних краєвидів.

Усі новини