Великдень у Кропивницькому відзначатиметься із суворим дотримання заходів безпеки в умовах воєнного стану

П'ятниця, 19 квітня 2024 15:41

Цьогоріч українці знову відзначатимуть Великдень в умовах воєнного стану та під виття сирен повітряних тривог, тож  підготовка до свята у Кропивницькому відбуватися з безумовним врахуванням фактору ризиків ракетних атак.  На цьому наголосив секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка під час засідання комісії з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій з питання підготовки до відзначення Воскресіння Христового, у четвер, 18 квітня.

- Загроза підступних ракетних ударів російських агресорів по цивільних об’єктах в містах України зберігається, про це варто постійно пам’ятати, - відзначив Олег Колюка . – Керівникам релігійних громад ми рекомендуємо враховувати ці обставини та проводити служби із дотриманням усіх заходів безпеки, розмістити у культових спорудах оголошення про найближчі до них укриття, дотримуватися заходів правового режиму воєнного стану, комендантської години, поведінки під час повітряної тривоги, уникати великого скупчення людей. Цих правил варто дотримуватися і кропивничанам під час відвідування храмів.

За результатами роботи комісії, керівники виконавчих органів міської ради отримали доручення забезпечити належні умови перебування вірян в культових спорудах: благоустрій територій біля храмів, безперебійну роботу громадського транспорту, функціонування зовнішнього освітлення.

У свою чергу, керівники релігійних громад звернулися з проханням надати допомогу настоятелям храмів міста у відновленні зовнішнього освітлення на території культових споруд, зокрема розглянути можливість встановлення додаткових ламп вуличного освітлення біля храму Первоверховних апостолів Петра і Павла Православної Церкви України  по вулиці Євгена Маланюка та на подвір’ї  храму Святого Володимира по вулиці Тарковського.

Священнослужителі також висловили прохання щодо благоустрою територій, прилеглих до культових споруд: забезпечити вивіз сміття з лісосмуги на розі вулиць Героїв України та Генерала Жадова, поряд з молитовним будинком релігійної громади Церкви Повного Євангелія “Слово Пробудження” по вулиці Героїв України, 26-б, надати допомогу у вивезенні сміття релігійній громаді храму Первоверховних апостолів Петра і Павла Православної Церкви України  по вулиці  Євгена Маланюка.

За інформацією начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Віктора Житника, громадський транспорт у Кропивницькому працюватиме на Великдень у відповідності до режиму комендантської години: ранком 05 травня автобуси і тролейбуси розпочнуть роботу на одну годину раніше – із 05.00 і працюватимуть до 22.00. Графіки руху автобусів і тролейбусів будуть відкориговані з урахуванням збільшення пасажиропотоку.

Освітлення вулиць перед Великоднем буде вимкнене о 23.00 і включене  о 05.00 ранку, щоб містяни мали можливість зручно дістатися до храмів та повернутися додому.

04 та 05 травня посиляться на території обласного центру і заходи безпеки. Екіпажі патрульної поліції, Національної поліції будуть наближені до місць проведення богослужінь та місць зібрання вірян.

Враховуючи досвід проведення служб минулого року, коли значно збільшилася кількість містян, які прийшли до храмів Православної Церкви України,  зокрема у центральній частині Кропивницького - до церкви Святого Володимира, Патрульна поліція перекриє рух транспорту по вулиці Арсенія Тарковського на відрізку між вулицями Преображенською і Покровською у Вербну неділю 28 квітня  від 08.00 до 14.00, а у Великдень, 05 травня, із 06.00 по 12.00.

Водночас варто розуміти, що усі віряни під час заходів, що проводяться з обмеженнями, завжди можуть долучитися онлайн.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01