Віктор Кухаренко: кропивницьких комунальників негода зненацька не застала

Четвер, 8 грудня 2022 17:08

Дощ зі снігом, які на морозі перетворилися на льодову кірку 07 грудня, завдали чимало складнощів кропивницьким комунальникам, але зненацька їх не застали. Комунальні підприємства “Універсал 2005”, “Благоустрій” та ЖЕО спрацювали і вчасно посипали міські дороги, бо були готові до негоди. Про це повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко.

- Відучора з 18:00 працівники комунальних підприємств “Універсал 2005” і “Благоустрій” вийшли на розчистку міських доріг. За допомогою комунальної техніки - піскорозкидачів і навантажувачів — вночі посипали головні транспортні магістралі і дороги в мікрорайонах міста, витратили 300 тонн посипного матеріалу — це середньодобовий розхід матеріалу за таких погодних умов. Із 6:00 ранку за посипання прибудинкових територій взялися 258 працівників ЖЕО, які використали 13 тонн солі. Протягом дня вони продовжували посипати. Дефіциту посипного матеріалу у нас немає, маємо підписану угоду на поставку ще 10 тисяч тонн, - повідомив Віктор Кухаренко.

Найближчим часом очікується підвищення температури, тож складні погодні умови ще триватимуть, зазначив посадовець і закликав кропивничан бути обачними й обережними. В темну пору доби пересуватися з ліхтариками і одягати світловідбивні наліпки, щоб водії автотранспорту могли завчасно побачити пішоходів і вчасно загальмувати, адже за таких погодних ускладнень гальмівний шлях автівок значно подовжується.

Разом із тим Віктор Кухаренко окреслив сферу відповідальності за посипання і розчистку територій міста: За стан міських доріг, відповідальні КП “Універсал 2005” і “Благоустрій”, у парках, скверах наводять лад працівники “Благоустрою”, за прибудинковими територіями доглядають працівники ЖЕО. Орендарі будівель комунальної власності повинні дбати про стан прилеглої території.

За словами Віктора Кухаренка, працівники спецінспекції з благоустрою перевіряють, як відповідальні особи розчищають підпорядковані території.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13