Доземний уклін і вічна пам’ять: кропивничани попрощалися із загиблими Героями-захисниками

Вівторок, 2 квітня 2024 16:47

Сьогодні, 02 квітня, у Кропивницькому віддали шану Героям, які полягли, захищаючи Україну від російських загарбників — солдатам-гранатометникам Андрію Крученку та Юрію Єсауленку.

Андрій Крученко народився 19 квітня  1989 року в Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №26, тепер ліцей «Нова Українська Школа». У 2008 році закінчив професійний ліцей № 2 – нині Регіональний центр професійної освіти ім.Єгорова та отримав спеціальність слюсаря з ремонту автомобілів.

Протягом своєї трудової діяльності працював на різних підприємствах міста. Останнім часом - на підприємстві «Гліпексмаш Прод» машиністом подрібнювальних установок. Був майстром своєї справи.

У грудні 2022 року Андрій Крученко приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив у гранатометному взводі механізованого батальйону. Був відзначений відомчими нагородами командиром військової частини.

Солдат Андрій Крученко загинув 1 березня 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

Він назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, земляків, друзів доброю, відповідальною і щирою людиною, завжди готовою прийти на допомогу, надійним другом, люблячим сином та братом. Без рідної людини залишились мама та брат.

Юрій Єсауленко народився 03 травня 1972 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №34, сьогодні гімназія «Сучасник».

У 1993 році закінчив машинобудівний технікум, нині - Кропивницький інженерний коледж, за напрямком «обробка металів тиском».

Трудову діяльність розпочав на підприємстві «Червона Зірка» («Ельворті»). Останнє місце роботи -  підприємство «Черняхівські ковбаси».

У червні 2023 року Юрій Єсауленко пішов захищати Україну, свою землю і свій народ у складі  Збройних Сил. Зупиняв ворога у складі обслуги гранатометного відділення.

Свій останні бій солдат Юрій Єсауленко прийняв 23 березня 2024 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області, даючи відсіч російським агресорам. Рідні воїна та його бойові побратими знали Юрія як віддану, цілеспрямовану, чесну, надійну та доброзичливу людину з невичерпною енергією та оптимізмом.

Без рідної людини, турботливого, люблячого сина, чоловіка, батька, брата залишились батьки, дружина, син та брат.

Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава їм! Вічна і світла пам'ять!

Усі новини