"Квітневі музичні вечори" у Кропивницькому: концерт-присвята Володимиру Івасюку відбувся в музичній школі №2 імені Мейтуса

Понеділок, 15 квітня 2024 14:14

Кожного року фестиваль творчих здобутків "Квітневі музичні вечори" в Кропивницькій музичній школі №2 імені Юлія Мейтуса відкриває нові сторінки історії музичного мистецтва та реалізує цікаві проекти.

У суботу, 13 квітня, в рамках фестивальної програми відбулося справжнє свято української пісні у вигляді концерту-присвяті життю і творчості легендарному композитору-пісеннику Володимиру Івасюку в його ювілейний, 75-ий рік від дня народження.

Цього дня під гарно підібрані відеосюжети і світлини та озвучені цікаві факти біографії з життя Володимира Івасюка пролунало багато його пісень у виконанні талановитих дітей, креативної молоді і майстерних викладачів, які підтримали творчу зустріч яскравими виступами.

Бурхливими оплесками шанувальники української музики зустрічали учасників концерту. "Зелена пісенька" прозвучала у виконанні  ансамблю хлопчиків під керівництвом Артема Олійника (концертмейстер - Володимир Волошенко). "Золотоволоска" під чарівну сопілку Тетяни Приходько та "Чебреці" у виконанні Марії Баранок і її викладача Наталії Апостолової (концертмейстер Ніна Зубченко) полонили серця слухачів.

Розчулили всіх романтичну композиція "Я піду в далекі гори" від Олени Соколенко і Артема Олійника (концертмейстер – Оксана Осадчук), "Балада про мальви" у виконанні Ольги Черняхович, "Водограй" від ансамблю викладачів:Ольги Бакуми, Людмили Ніколенко, Валерія Терновця, Сергія Слободянюка, Оксани Бормінцевої, зворушлива "Пісня буде поміж нас", що виконали тріо Олена Соколенко, Катерина Соломєєва і концертмейстер-Оксана Осадчук.

Яскравим фіналом концерту стало попурі пісень Івасюка у "Міксі" від випускників, під акомпанемент Катерини Соломєєвоі, Олексія Іванова, Сергія Слободянюка та пісня-родзинка Володимира Івасюка "Червона рута", яку співали всім залом і всіма учасниками під яскраву імпровізацію Володимира Волошенка під овації залу на БІС!

 

Усі новини