Підготовка теплового господарства Кропивницького до нового опалювального сезону розпочалася відразу, як припинили роботу котли

Вівторок, 2 квітня 2024 16:39

Опалювальний сезон у Кропивницькому завершився о 09.30 у суботу, 30 березня. КП “Теплоенергетик” у цей час почало гасити котли і пломбувати котельні.

Як повідомив під час апаратної наради директор підприємства Олександр Чельник, у понеділок, 01 квітня, загасили останній котел на ТЕЦ і там розпочалася консервація котельного обладнання. Відповідно на період міжсезоння призупинено й виробництво електроенергії. В опалювальний сезон ТЕЦ виробляла 5 МВт електроенергії.

“Теплоенергетик” поки продовжує надавати послуги опалення обласній лікарні, власне котельне обладнання працює також у відділенні на Фортечних валах Центральної міської лікарні та в пологовому будинку. Решта медичних закладів міста написали відповідні листи про завершення опалювального сезону у їхніх будівлях. Не відключали обігрів приміщень і в дошкільних навчальних закладах, де вже змонтоване електроопалення.

- До завершення нинішнього опалювального сезону “Теплоенергетик” прийшов зі значною економією. Вдалося зменшити обсяги споживання газу до 30 мільйонів кубометрів газу проти 38 у попередній сезон, приблизно на 50-60 мільйонів гривень вдалося скоротити заборгованість споживачів порівняно з попереднім опалювальним сезоном. Остаточні показники ще підраховуються, - відзначив Олександр Чельник.

Заступник міського голови Олександр Мосін акцентував увагу тепловиків, що одразу по завершенні опалювального сезону КП “Теплоенергетик” має розпочати підготовку теплового господарства до наступного. На цьому тижні проведуть гідравлічні випробування, а потім розпочнеться ревізія насосного парку, котелень тощо. Продовжуватимуться і будівельні роботи на котельнях по вулицях Любомира Гузара та Миру.

 

Усі новини