Проєкти “Громадського бюджету” за 2022 рік у сфері ЖКГ Кропивницького реалізовуватимуть у післявоєнний час

Четвер, 25 квітня 2024 16:58

Засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) у Кропивницькій міській раді під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана відбулося сьогодні, 25 квітня. На попередньому засіданні було вирішено актуалізувати проєкти за 2022 рік, адже через повномасштабне вторгнення росіян в Україну їх реалізація  була призупинена і нові конкурсні відбори не проводилися.

Відповідальні виконавці — а це головне управління житлово-комунального господарства та управління освіти міської ради отримали доручення  поспілкуватися із розробниками цих проєктів і з'ясувати їхню актуальність.

Як повідомив заступник начальника управління освіти міської ради Євген Серопян, автори проектів, загалом їх 11, з розумінням поставилися до такого опитування і погодилися, що такі заходи в умовах воєнного стану не є актуальними. До того ж, деякі заклади освіти частково реалізували прописані заходи в окремих проєктах. Не відкидають в управлінні освіти перспективу, що й решта заходів можуть бути реалізовані в рамках державних програм.

А от щодо проєктів у сфері житлово-комунального господарства, то автори  підтверджують свої наміри щодо їхньої реалізації,  але у післявоєнний час.

- Автори проєктів підтверджують свої наміри їх реалізувати, але у післявоєнний час. Ми всіх розробників попередили, що вартість проєктів очевидно збільшиться у зв'язку з підвищенням цін на матеріали. Якщо лишати заплановане фінансування, тоді доведеться зменшувати кінцевий результат в процесі виконання. Автори готові почекати, - повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко.

Тож члени координаційної ради прийняли рішення від реалізації проєктів по освіті в рамках громадського бюджету за 2022 рік відмовитися, а реалізацію проєктів по ЖКГ відтермінувати на повоєнний час.

Заступник міського голови Михайло Бєжан зазначив, що в департаменті з питань економічного розвитку міської ради триває робота над новою редакцією положення про Громадський бюджет, він закликав членів координаційної ради подавати власні пропозиції, які враховуватимуться і при розробці Стратегії розвитку міської громади до 2030 року. 

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28