Спеціальна робоча група Кропивницької міської ради обстежила земельну ділянку на Никанорівці

Понеділок, 1 квітня 2024 16:55

Кропивницька міська рада на своєму останньому сесійному засіданні  підтримала  депутатський запит щодо обстеження земельної ділянки на прибережній захисній смузі правого берега річки Сугоклея щодо наявності на ній будь-яких об'єктів нерухомого майна, в тому числі об'єктів незавершеного будівництва, споруд, конструкцій тощо.  Згодом було прийнято рішення про створення відповідної робочої групи, яка власне, і має провести це обстеження.

Так, сьогодні, 01 квітня робоча група на чолі із заступником міського голови Олександром Вергуном виїздила на місце. Це територія колишнього дитячого табору, при в'їзді видно недавно встановлену загорожу. Від самого ранку тут зібралися жителі  Никанорівки разом із Віктором Гончаровим, головою комітету самоорганізації населення цього мікрорайону.

- Це територія колишнього дитячого табору. Тут було близько 20 будиночків. Функціонував він не лише влітку, а й взимку. Працювали кінотеатр, ресторан. Після створення водосховища, це було чудове місце відпочинку для всього міста. На початку 90-х років ці приміщення почали розбирати. У 2017 році  будівель тут уже й не було. Є рішення про передачу цієї території під забудову. Я як голова комітету звертався до міського голови, з тим щоб цю територію не віддавати під забудову. Збирали підписи жителів . А у 2018 році було рішення міської ради про віднесення цієї території до лісопаркової зони міста, - пригадує Віктор Гончаров.

Місцеві дуже цінують цю територію і розраховують, що земля як була в комунальній власності, так і залишиться. Жінки розповіли як на початку повномасштабного вторгнення приводили до ладу сховище на території колишнього табору.

Поки збиралися члени робочої групи, на території з'явився охоронець. Представлятися він не захотів, на кого працює також не сказав. Лише повідомив, що юридичний представник особи, на яку працює, готовий зустрітися у цей четвер.

Зрештою він не перешкоджав виконувати своє завдання членам робочої групи, вони зайшли на територію, оглянули залишки споруд. А потім ще й поспілкувалися із поліцейськими, яких викликав охоронець.  Ті своєю чергою ніяких правопорушень не зафіксували.

Результати обстеження прокоментував  Олександр Вергун.

- Ми тільки “за”, щоб  розбудовувати інфраструктуру в місті, але виключно в межах закону. Сьогодні після депутатського запиту  і звернення громадян цього мікрорайону, ми виїхали з робочою групою перевірити факти викладені в зверненні, власне, перевірити чи ведеться тут будівництво. За результатами обстеження буде складено акт.  Земельна ділянка належить до власності міста, тому ані будівництва тут не може бути, ані паркану. Уже звернулися в прокуратуру з цього приводу, і до правоохоронних органів. А з представником цього підприємця домовилися зустрітися вже в четвер.

Усі новини