Війна очима дітей: школярів Кропивницького запрошують до участі у конкурсі пам’яті Героя-земляка, художника Володимира Чорного

Понеділок, 1 квітня 2024 16:36

Підтримати, допомогти в самореалізації та творчому розвитку талановитої молоді –таке завдання ставить перед собою  фонд Володимира Чорного, кропивничанина, який загинув торік на війні з російськими окупантами.

Фонд Володимира Чорного, заснований рідними полеглого земляка – художника, за підтримки управління освіти Кропивницької міської ради оголосив проведення конкурс для учнів Кропивницького на кращий малюнок.

- Володимир надзвичайно любив творити і завжди виступав за якісну мистецьку освіту. Саме тому в його пам’ять ми започаткували Благодійний фонд. Таким чином хочемо підтримати талановиту молодь, – відзначила дружина Героя Олена Білецька.

Участь у конкурсі можуть взяти учні 9 -11 класів загальноосвітніх шкіл обласного центру. Для малюнків дітям пропонують обрати з кількох тем, зокрема:

  • Війна очима дитини;
  • Військові ЗСУ та їх улюблені тварини;
  • Мій герой військовий ЗСУ;
  • Художник на війні;
  • Своя ідея, або роздуми на тему військових ЗСУ.

Умови конкурсу:

Від кожного учасника приймається одна робота в електронному форматі, яку треба надсилати на адресу: chornyfoundation@gmail.com

Оригінал малюнку потрібно занести в управління освіти Кропивницької міської ради, кабінет 130, спеціалісту управління освіти міської ради Ользі Журавльовій.

Малюнок має бути виконаний власноруч, без допомоги інших осіб, у довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, кулькова ручка, авторська техніка) на форматах А3, А4.

Колективні роботи не розглядатимуться.

До скану чи фотороботи слід вказати ім’я та прізвище автора, його вік, клас у якому навчається конкурсант, у малюнка, контактний телефон одного з батьків чи опікунів, ПІБ викладача (керівника гуртка тощо), навчальний заклад.

Роботи переможців будуть оприлюднені та використані в соціальних мережах, а також у ЗМІ.

Роботи оцінюватимуться за такими критеріями:

  • тематична відповідність;
  • творчий підхід;
  • оригінальне рішення в розкритті теми конкурсу.

До складу журі конкурсу входять художник-графік, викладач Київської академії образотворчого мистецтва та архітектури Тарас Ковач, художник-графік, викладач Київської академії образотворчого мистецтва та архітектури Сергій Сабакарь, директор КЗ “ЦНПВТКУМ «Інгульська Січ» Кропивницького Валерій Андрійченко.

За результатами оцінок журі, переможець конкурсу отримає грошовий приз в розмірі 10 000 грн.

Друге місце - грошовий приз у розмірі 5 000 грн.

Ще одного переможця визначать глядачі на локації проведення виставки робіт, шляхом голосування, він отримає упаковку професійних акварельних фарб.

Вручення нагород відбудеться на виставці робіт конкурсантів в одній із місцевих локацій, про що організатори повідомлять додатково.

Роботи на конкурс прийматимуть до 31 травня.

Долучитися до доброї справи можуть усі кропивничани:  зробити внесок у благодійний фонд імені Володимира Чорного можна так:

переказати гроші на банківську картку 5363 5420 9341 0067 (Олена Сілкіна, сестра Володимира Чорного);
покласти гроші у спеціальну скриньку на виставці робіт Володимира Чорного, відкриту у Музеї мистецтв Кропивницького, яка триватиме по 24 квітня.

Усі новини