«Жінки, мир, безпека»: у Кропивницькому проаналізували хід реалізації Плану заходів з виконання резолюції Ради Безпеки ООН

Вівторок, 16 квітня 2024 17:02

Сьогодні, 16 квітня, у Кропивницькому відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань сім’ї, демографічного розвитку, гендерної рівності під головуванням депутатки міської ради Катерини Шамардіної.

На порядку денному — звіт про виконання Плану заходів Кропивницької міської територіальної громади з виконання резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека».

Про виконання Плану робочу групу  інформувала заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська.

Катерина Черкасська зазначила, що  заходи Плану на  90%  спрямовані на протидію насильства в сімʼї , сексуального насильства - саме на цих напрямках і ґрунтується звіт.

- Протягом 2023 року в закладах охорони здоров’я комунальної власності Кропивницького надана медична допомога та повідомлено уповноважені підрозділи Національної поліції про 44 випадки домашнього насильства, в тому числі щодо 34 жінок та 10 чоловіків. Всі постраждалі особи отримали необхідну інформацію про доступну спеціалізовану допомогу та послуги для постраждалих, - повідомила посадовиця.

Катерина Черкасська детально зупинилася також на інформації про роботу Кропивницького міського центру запобігання та протидії насильству, що відкрився торік.

За період роботи Центру до кризової кімнати звернулось 19 жінок, 7 з яких мають неповнолітніх дітей. А на цілодобову службу «Телефон довіри» Центру надійшло  20 звернень.

У двох лікувальних закладах міста запрацювали  кабінети безбар’єрного доступу, в яких медичну допомогу отримали   73 жінки з особливими потребами.

Велике значення для соціальної сфери міста відіграють і два гуртожитки,  які надають соціальні послуги особам та сім'ям, які опинились у складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями,  тимчасовою окупацією тощо.

Чимала увага приділяється і вихованню та обізнаності молоді з протидією гендерно зумовленому чи домашньому насильству. Так, у   дитячо-юнацьких клубах міста  спільно з представниками поліції ГУНП в Кіровоградській області  проводяться навчально-виховні та інформаційні години з протидії домашньому насильству.

А  соціальні працівники та фахівці соціальних служб систематично проходять навчання та тренінги підвищують свою кваліфікацію.

- Міжвідомча робоча група, як дорадчий орган, має допомагали у реалізації  цього Плану дій відповідальним виконавчим органам, - наголосила Катерина Шамардіна і запропонувала на наступне засідання визначитися із пунктами Плану, за якими  члени робочої групи  також можуть працювати.

Усі новини